Van Avermaet sa už zotavuje, no vynechá zostávajúce klasiky

NETKY.SK • 5 Apríl 2016, 12:34 • 2 min
Van Avermaet sa už zotavuje, no vynechá zostávajúce klasiky

BRUSEL - Belgický cyklista Greg Van Avermaet sa zotavuje po úspešnej operácii pravej kľúčnej kosti, ktorú si zlomil počas nedeľňajších pretekov Okolo Flámska, no vynechá všetky zostávajúce jarné klasiky.

slovakia

left justify in out

Tridsaťročný Belgičan bol jedným z favoritov podujatia, no do finišu sa ani nedostal. Spolu so svojimi tímovými kolegami z BMC sa zapojili do hromadného pádu a preteky sa pre neho predčasne skončili. Podujatie nakoniec vyhral Slovák Peter Sagan. "Po operácii som sa necítil nejako veľmi zle, teraz pôjdem deň za dňom. Chcem sa poďakovať celému tímu a všetkým fanúšikom za ich podporu, znamená to pre mňa veľa," povedal.

 

Pre Van Avermaeta je to smola, keďže počas tejto jari predvádzal veľmi dobré výkony. Po treťom mieste na Okolo Kataru vyhral klasiku Omloop Het Nieuwsblad a najmä etapák Tirreno-Adriatico, v ktorom o jedinú sekundu odsunul na druhé miesto Sagana. Na podujatí si pripísal aj dva etapové triumfy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies