Van Ackerová "chytila" baktériu, tréner: Môže za to voda

NETKY.SK • 12 August 2016, 10:56 • 2 min
Van Ackerová "chytila" baktériu, tréner: Môže za to voda

RIO DE JANEIRO - Belgická jachtárka Evi Van Ackerová v priebehu OH 2016 v Rio de Janeiro "záhadne" ochorela. Podľa trénera bronzovej medailistky z Londýna 2012 Wilda Van Bladela za to môže znečistená voda v zátoke Guanabara.

slovakia

left justify in out

Van Ackerovej prišlo zle v stredu, cítila sa zoslabnutá a ani v jednej rozjazde triedy Laser Radial sa nezmestila do prvej desiatky. "Evi chytila baktériu, ktorá spôsobuje úplavicu. Lekári vraveli, že to až na tri mesiace môže ovplyvniť jej energiu. V stredu bolo jasne vidieť, že jej chýbala šťava. Nemohla ísť naplno. Pravdepodobnosť, že to chytila tu pri kontakte s vodou, je veľmi veľká," uviedol Van Bladel pre denník Guardian.

 

Kvalita vody v zátoke Guanabara bola jednou z najfrekventovanejších tém pred začiatkom OH v Riu de Janeiro. Voda bola znečistená nielen odpadkami, laboratórne rozbory preukázali, že sa v nej nachádzajú nebezpečné baktérie a vírusy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies