Valverde vyhral po 4. raz LBL

NETKY.SK • 23 Apríl 2017, 17:31 • 2 min
Valverde vyhral po 4. raz LBL

LIEGE - Španielsky cyklista z tímu Movistar Alejandro Valverde triumfoval v nedeľňajších jednodňových pretekoch Liege - Bastogne - Liege na 258 kilometrov. Dosiahol už štvrtý úspech na tomto podujatí a jedenáste víťazstvo v sezóne.

slovakia

left justify in out

Na druhom mieste ardéneskej klasiky skončil Ír Daniel Martin (Quick-Step Floors), tretí bol Poliak Michal Kwiatkowski vo farbách Sky.

Vo veľkom sa začalo útočiť necelých dvadsať kilometrov pred finišom, jednotlivo aj skupinovo to skúšali Sergio Henao, Damiano Caruso, Tom Dumoulin či Roman Kreuziger. Rozhodnúť sa malo na 1,2-kilometrovom stúpaní Côte de Saint-Nicolas s 8,6 percentami. Pod ním viedol Stephane Rossetto, ku ktorému sa pridal Tim Wellens. Dvojica mala na úpätí náskok trinásť sekúnd, súperi ich však na kľukatých cestách dostihli a v klesaní na dláždenom podklade už bol na čele Davide Formolo. Tomu došla energia a rozhodovalo sa medzi Martinom a Valverdem, v závere bol najsilnejší Španiel. Odpútal sa v poslednej ľavotočivej zákrute a došpurtoval sám.

 

Tridsaťšesťročný Valverde sa štvrtým prvenstvom na Liege - Bastohne - Liege (2006, 2008, 2015, 2017) vyrovnal Talianovi Morenovi Argentinovi, rekordér je Belgičan Eddy Merckx s piatimi víťazstvami. Úspech venoval tragicky zosnulému Michele Scarponimu, ktorého rodine odovzdá finančnú odmenu.

 

výsledky:

1. Alejandro Valverde (Šp./Movistar) 6:24:27 h, 2. Daniel Martin (Ír./Quick-Step Floors) +1, 3. Michal Kwiatkowski (Poľ./Sky), 4. Michael Matthews (Austr./Sunweb), 5. Jon Izaguirre (Šp./Bahrain-Merida), 6. Romain Bardet (Fr./Ag2R), 7. Michael Albasini (Švajč./Orica-Scott) - všetci +3, 8. Adam Yates (V.Brit./Orica-Scott) +7, 9. Michael Woods (Kan./Cannondale-Drapac)+8, 10. Rafal Majka (Poľ./Bora-Hansgrohe) +9

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies