Valverde verí v titul majstra sveta aj ako 38-ročný

NETKY.SK • 30 September 2018, 11:09 • 2 min
Valverde verí v titul majstra sveta aj ako 38-ročný

INNSBRUCK - Má 38 rokov a v zbierke šesť medailí z majstrovstiev sveta, najviac spomedzi aktívnych cyklistov. Tá najcennejšia mu však stále chýba.

slovakia

left justify in out

Alejandro Valverde to hodlá zmeniť už v najbližších hodinách. Rodák z Murcie bude lídrom silného španielskeho tímu v nedeľňajších pretekoch s hromadným štartom na 258,5 km v rakúskom Innsbrucku. Na supernáročnej kopcami posiatej trati v Tirolských Alpách mu budú pomáhať Jonathan Castroviejo, David de la Cruz, Omar Fraile, Jesús Herrada, Ion Izagirre, Enric Mas a Mikel Nieve.

"Vlani som mal ťažké zranenie kolena a majstrovstvá sveta som musel vynechať. Teraz som naspäť a veľa to pre mňa znamená," povedal Valverde na webe Španielske cyklistickej federácie. V pretekoch s hromadným štartom sa predstaví po devätnásty raz. Prvú medailu na MS vybojoval už pred 15 rokmi - striebro v kanadskom Hamiltone.

 

Dosiaľ naposledy ho dekorovali na pódiu v roku 2014, keď bol bronzový v španielskej Ponferrade. Aktuálne v Innsbrucku a jeho okolí čaká na 188 cyklistov kopcovitá trať s celkovým prevýšením 4 670 metrov. Úvodných 85 km je určených na presun k cieľovému mestu, kde bude čakať jazdcov šesť kratších okruhov s jediným stúpaním do Iglsu a jeden záverečný dlhší okruh s dvoma prudkými kopcami.

 

Chuťovkou na záver bude 2,8 km dlhá stena Höttinger Höll (Peklo Höttingen) s priemerom 11,5% a pasážami s maximom 25%. Z jeho vrcholu to bude do cieľa 8 km, ktoré cyklisti "zletia" v zjazde.

"Bude to naozaj ťažké. Dôležité bude uchovať si čo najviac energie do finále pretekov na Höttinger Höll. Neočakávam agresívne preteky, bude to príliš náročné na to, aby cyklisti hýrili aktivitou. Ja sa pokúsim zaútočiť až tesne pred koncom. Ak do záverečného kola vydrží vpredu väčšia skupina spolu, máme v tíme viacerých jazdcov, ktorí by tam mohli zohrať dôležitú úlohu," myslí si Valverde.

Majstrovské preteky v mužskej kategórii elite sa v nedeľu začnú o 9.50 h. Víťaz v cieli sa očakáva po 16.50 h. Titul z Bergenu obhajuje Peter Sagan.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies