Valónsky premiér bude rokovať o CETA priamo s kanadskou ministerkou

NETKY.SK • 21 Október 2016, 11:13 • 2 min
Valónsky premiér bude rokovať o CETA priamo s kanadskou ministerkou

BRUSEL - Valónsky regionálny premiér Paul Magnette bude dnes o obchodnej dohode CETA rokovať priamo s kanadskou ministerkou obchodu Chrystiou Freelandovou. Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker vyjadril nádej, že rokovania dospejú do úspešného konca, informoval belgický denník Le Soir.

slovakia

left justify in out

Juncker vyhlásil, že sám zavolal kanadskú ministerku do Bruselu, aby mohla zodpovedať všetky otázky a nejasnosti, ktoré majú Valóni v súvislosti s dohodou CETA.

 

Valónsky premiér vo štvrtok uviedol, že v rokovaniach o CETA nastal pokrok, ale na súhlas s dohodou to nestačí. Vo štvrtok večer mimoriadne zasadla valónska vláda, dohodu však opäť zamietla.

 

CETA je hlavnou tému dnešného summitu lídrov EÚ v Bruseli, na ktorom ju mali politické špičky definitívne odobriť. Všetky členské štáty CETA podporujú, ale proti sa postavilo Valónsko. Európska komisia sa ho snaží presvedčiť, aby zmenilo názor. Ak sa to dnes nepodarí, obchodná dohoda s Kanadou uzavretá nebude a zruší sa summit EÚ-Kanada naplánovaný na budúci týždeň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona