Valné zhromaždenie SOV schválilo 56 slovenských športovcov do Pjongčangu

NETKY.SK • 26 Január 2018, 12:04 • 2 min
Valné zhromaždenie SOV schválilo 56 slovenských športovcov do Pjongčangu

BRATISLAVA - Na 53. valnom zhromaždení Slovenského olympijského výboru v v piatok v Bratislave schválili menoslov športovcov, ktorí budú reprezentovať Slovensko na XXIII. zimných olympijských hrách v Pjongčangu (9. - 25. 2.). Do Kórejskej republiky v najbližších dňoch vycestuje 56 slovenských športovcov, ktorí sa predstavia v siedmich športových odvetviach. Najviac bude tradične hokejistov (25), podľa počtu nasledujú biatlonisti (10), zjazdoví lyžiari (7), bežci na lyžiach a sánkari (po 5), krasokorčuliari (3) a jedna snoubordistka.

slovakia

left justify in out

Na poslednú chvíľu v deň rokovania na základe pridelenia ďalšej miestenky od Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) pribudol do výpravy bežec na lyžiach Miroslav Šulek. Okrem športovcov je v slovenskom tíme aj 65-členný sprievod, čiže v Pjongčangu bude reprezentovať výprava dovedna so 121 členmi.

 

Už výkonný výbor SOV po konzultácii s komisiou športovcov SOV rozhodol, že sľub do rúk prezidenta SR Andreja Kisku, ktorý sa uskutoční v utorok 30. januára v historickej budove Národnej rady SR v Bratislave, bude za olympionikov SR skladať bežkyňa na lyžiach Alena Procházková. Skúsená 33-ročná šprintérka pôjde už na štvrté ZOH. Na sľube, ktorý bude spoločný pre olympionikov aj paralympionikov, by sa podľa prihlášok malo zúčastniť 43 členov slovenskej olympijskej výpravy. Už na druhý deň odletia do Kórejskej republiky prví slovenskí športovci - kompletný biatlonový tím mužov aj žien a dve bežkyne na lyžiach.


"Na základe rozhodnutia výkonného výboru SOV po konzultácii s komisiou športovcov SOV bude vlajkonosičkou výpravy SR na slávnostnom otvorení ZOH 9. februára 2018 v Pjongčangu zjazdárka Veronika Velez Zuzulová, ktorú takisto čaká štvrtá účasť na ZOH," rovnako informoval špecializovaný web olympic.sk.

V piatok schválili aj zloženie disciplinárnej komisie SOV na ZOH v Pjongčangu: Anton Siekel - prezident SOV, Jozef Liba - generálny sekretár SOV, Roman Buček - vedúci výpravy, Danka Barteková - zástupkyňa športovcov, Matej Kazár - zástupca športovcov, Michal Malák - zástupcovia trénerov, Roman Fano - hlavný lekár výpravy.

Na Valnom zhromaždení SOV v kongresovej sále hotela NH Gate One zo 77 pozvaných delegátov bolo prítomných 55, čo znamenalo 75-percentnú účasť a zároveň uznášaniaschopnosť. Traja delegáti sa ospravedlnili a ďalší 19 rovnako neboli prítomní.

Športovci, ktorí budú reprezentovať Slovensko na XXIII. zimných olympijských hrách v Pjongčangu (9. - 25. 2. 2018):

BIATLON (10)
muži: Matej Kazár, Tomáš Hasilla, Martin Otčenáš, Tomáš Šíma, Šimon Bartko
ženy: Anastasia Kuzminová, Pavlína Fialková, Alžbeta Majdišová, Ivona Fialková, Terézia Poliaková
realizačný tím: 14 členov

KRASOKORČUĽOVANIE (3)
ženy: Nicole Rajičová
tanečné páry: Lukáš Csölley, Lucie Myslivečková
realizačný tím: 3 členovia

ZJAZDOVE LYŽOVANIE (7)
ženy: Petra Vlhová, Veronika Velez-Zuzulová, Soňa Moravčíková, Barbara Kantorová
muži: Adam Žampa, Andreas Žampa, Matej Falat
realizačný tím: 16 členov

BEH NA LYŽIACH (5)
muži: Peter Mlynár, Andrej Segeč, Miroslav Šulek
ženy: Alena Procházková, Barbora Klementová
realizačný tím: 4 členovia

SNOUBORDING (1)
ženy: Klaudia Medlová
realizačný tím: 2 členovia

SÁNKOVANIE (5)
muži: Jozef Ninis, Jakub Šimoňák, Marek Solčanský, Karol Stuchlák
ženy: Katarína Šimoňáková
realizačný tím: 4 členovia

HOKEJ (25)
muži - brankári: Ján Laco, Branislav Konrád, Patrik Rybár, obrancovia: Ivan Baranka, Michal Čajkovský, Dominik Graňák, Marek Ďaloga, Tomáš Starosta, Juraj Valach, Peter Čerešňák, Juraj Mikuš, útočníci: Martin Bakoš, Miloš Bubela, Marcel Haščák, Lukáš Cingeľ, Tomáš Marcinko, Patrik Lamper, Ladislav Nagy, Tomáš Surový, Andrej Kudrna, Peter Ölvecký, Michal Krištof, Matej Paulovič, Matúš Sukeľ, Marek Hovorka
realizačný tím: 14 členov

Vedenie výpravy SR na XXIII. ZOH v Pjongčangu:

vedúci výpravy: Roman Buček
zástupcovia vedúceho výpravy: Boris Demeter a Roman Hanzel
tlačový atašé: Ľubomír Souček
vedúci lekár: Roman Fano
lekár: Branislav Delej
fyzioterapeut a regeneračný pracovník: Boris Žbirka



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies