Valné zhromaždenie SPP neschválilo vyššie ceny plynu pre domácnosti

NETKY.SK • 3 August 2010, 07:16 • 2 min
Valné zhromaždenie SPP neschválilo vyššie ceny plynu pre domácnosti

Valné zhromaždenie SPP neschválilo vyššie ceny plynu pre domácnosti

slovakia

left justify in out

img

Valné zhromaždenie Slovenského plynárenského priemyslu (SPP), a.s., Bratislava dnes neschválilo návrh na zvýšenie ceny plynu pre domácnosti s účinnosťou od 1. októbra 2010. Informoval o tom špecialista externej komunikácie SPP Ľubomír Tuchscher.
      Proti zvýšeniu cien plynu hlasoval na valnom zhromaždení zástupca štátu, potvrdil TASR Fond národného majetku (FNM). Ten sa ako vlastník 51-% štátneho podielu v SPP stotožnil so zamietavým stanoviskom rezortu hospodárstva, ktorý v predchádzajúcich dňoch návrh na zdraženie plynu analyzoval.
      "Spoločnosť SPP ďalej pokračuje v rokovaniach s kompetentnými úradmi, ako aj s regulátorom (Úrad pre reguláciu sieťových odvetví - pozn. TASR) o tom, ako nastaviť veci tak, aby ceny pre domácnosti zohľadňovali náklady na dodávku zemného plynu," uviedol pre TASR Tuchscher.
      Pripomenul, že ceny plynu pre domácnosti sa naposledy znižovali v januári tohto roka o približne 5 % a v januári 2007 o 4 %. "Naposledy sa cena plynu pre domácnosti zvyšovala v novembri 2006," dodal.
      Podľa medializovaných informácií z júla chcel SPP požiadať regulačný úrad o mimoriadne zdraženie plynu pre domácnosti. SPP návrh na zdražovanie plynu zdôvodnil tým, že na predaji plynu pre domácnosti v 1. polroku 2010 prerobil desiatky miliónov eur. Spôsobilo to slabé euro, ktoré zdražilo nákupy plynu z Ruska. Záverečné slovo pri zvyšovaní cien plynu bude mať regulačný úrad.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona