Valjenta potešila nominácia do tímu na baráž s Talianskom

NETKY.SK • 8 Október 2014, 13:23 • 2 min
Valjenta potešila nominácia do tímu na baráž s Talianskom

SENEC - Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Ivan Galád nečakane nominoval na barážové zápasy o postup na majstrovstvá Európy do 21 rokov s Talianskom (10. októbra Zlaté Moravce, 14. októbra Reggio Emilia) aj stredopoliara Martina Valjenta.

slovakia

left justify in out

 Mladík dokonale pozná taliansky futbal, hrá za Ternanu. Valjent pribudol v nominácii k hráčom, ktorí vybojovali postup do baráže. Nováčik v tíme je vďačný za šancu, ktorú dostáva.

 

"Videl som, že figurujem v pôvodnej nominácii medzi náhradníkmi, napriek tomu to bolo pre mňa milé, nečakané prekvapenie. Niektorí hráči nie sú zdravotne stopercentne v poriadku, tréner sa rozhodol donominovať ma do kádra. Som mu za to veľmi vďačný," uviedol na webe Slovenského futbalového zväzu 18-ročný rodák z Dubnice nad Váhom. 

 

Valjent pricestoval na zraz s vizitkou hráča, ktorý pravidelne hráva v mládežníckom výbere klubu z Ternany. "Z posledných šiestich zápasov som nastúpil v piatich, z toho štyrikrát v základnej zostave. Myslím si, že tréner v klube môže byť s mojimi výkonmi spokojný," zhodnotil Valjent a dodal: "Pre klub bola moja nominácia do kádra dvadsaťjednotky príjemnou správou a vzhľadom na skutočnosť, že nastúpime práve proti Taliansku, poskytol som pre médiá na túto tému aj niekoľko rozhovorov." 

 

Napriek pôsobeniu v Taliansku väčšinu hráčov nadchádzajúceho súpera pozná Valjent iba z televízie, keďže pôsobia v najvyššej súťaži. "Brankár Francesco Bardi, obranca Matteo Bianchetti či útočník Andrea Belotti sú veľmi kvalitní hráči, Domenico Berardi by mohol pokojne reprezentovať aj v seniorskom áčku. Majú svoju kvalitu, ale tú máme aj my. Rozhodne sa nebudeme ničoho báť," dodal pre web futbalsfz.sk Martin Valjent.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona