Valentínska kvapka krvi štartuje v pondelok

NETKY.SK • 5 Február 2016, 13:51 • 2 min
Valentínska kvapka krvi štartuje v pondelok

BRATISLAVA - Slovenský Červený kríž (SČK) štartuje v pondelok 8. februára už 21. ročník kampane Valentínska kvapka krvi.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval vo vyhlásení SČK, kampaň v Prezidentskom paláci darovaním krvi otvorí prezident Andrej Kiska. Krv medzi prvými darujú aj členovia Čestnej stráže prezidenta SR. "Valentínska kvapka krvi s podtitulom Príďte sa rozdať pre druhých prináša pre darcov zaujímavý spôsob, ako sa spojiť s tými, ktorým krv darujú," uvádza SČK. Darcovia môžu napísať krátky odkaz na pripravené valentínske pohľadnice človeku, ktorý v najbližších týždňoch krv dostane alebo nedávno dostal. Tieto pohľadnice poputujú do rúk práve týmto ľuďom. Poslať odkaz ľuďom, ktorí krv potrebujú, možno aj prostredníctvom Facebooku na stránke facebook.com/slovenskycervenykriz .


Celoslovenská kampaň Valentínska kvapka krvi na podporu darcovstva krvi sa zameriava na získavanie prvodarcov, no je tiež pripomienkou pravidelným darcom krvi, že môžu opäť pomôcť. Potrvá tradične päť týždňov. Darovať krv možno nielen na odberových miestach, ale aj prostredníctvom mobilných odberov na školách, vo firmách a organizáciách v rôznych slovenských mestách a obciach. Valentínsku kvapku krvi organizuje Slovenský Červený kríž v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR a hematologicko-transfúznymi oddeleniami nemocníc.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies