Valentínska kvapka krvi rozprúdi krv v žilách na celom Slovensku

NETKY.SK • 8 Február 2014, 18:39 • 2 min
Valentínska kvapka krvi rozprúdi krv v žilách na celom Slovensku

BRATISLAVA - Celoslovenská kampaň Slovenského Červeného kríža (SČK) pod názvom Valentínska kvapka krvi bude trvať od 10. februára do 14. marca.

slovakia

left justify in out

Celoslovenská kampaň Slovenského Červeného kríža (SČK) pod názvom Valentínska kvapka krvi rozprúdi od 10. februára do 14. marca krv v žilách na celom Slovensku. Ako agentúru SITA ďalej informovala Silvia Kostelná z SČK, heslo tohtoročnej kampane znie "Pre niekoho si ten pravý". Neprihovára sa pritom len zaľúbencom. "Chce pripomenúť všetkým ľuďom, že každé rozhodnutie darovať krv zachraňuje niekomu život a práve tá tvoja môže byť tou pravou v rozhodujúcom momente pre človeka odkázaného na pomoc," poznamenala.

Celoslovenská kampaň je zameraná na oslovenie darcov krvi hlavne z radov mladých, no oslovuje aj pravidelných darcov. Jej cieľom je podľa Kostelnej šíriť myšlienku darcovstva krvi, a to najmä výchovou. "Je to náborová kampaň, ktorá je druhou najväčšou kampaňou, organizuje ju Slovenský Červený kríž (SČK) v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR (NTS SR) a hematologickotransfúziologickými oddeleniami nemocníc (HTO)," vysvetlila pre agentúru SITA.

Kampaň odštartuje v pondelok 10. februára odbermi krvi nielen na klasických odberových miestach, ale aj mobilnými odbermi krvi na školách, vo firmách a organizáciách vo viacerých mestách a obciach Slovenska. V Bratislave to bude v priestoroch Obchodnej akadémie Imricha Karvaša na Hrobákovej ulici v Bratislave. Zoznam miest, kde budú pracovníci Slovenského Červeného kríža krv odoberať, sa nachádza na stránke www.redcross.sk.

Pre zaľúbené dvojice, ktoré prídu počas kampane darovať krv spoločne, Slovenský Červený kríž pripravil súťaž o víkendový pobyt v Budapešti. Podmienky súťaže nájdu na webovej stránke SČK aj na sociálnej sieti na adrese www.facebook.com/slovenskycervenykriz.

Valentínska kvapka krvi bola úspešná aj po minulé roky. Vlani bolo darcov viac ako 26-tisíc, prvodarcov viac ako päťtisíc. V roku 2012 krv darovalo viac ako 24-tisíc ľudí, po prvýkrát viac ako 4,5-tisíca ľudí a rok predtým darcov bolo viac ako 25-tisíc, prvýkrát sa krv rozhodlo darovať viac ako päťtisíc ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies