Valentínska kvapka krvi bola úspešná, krv darovalo 25-tisíc ľudí

NETKY.SK • 16 Marec 2016, 11:48 • 2 min
Valentínska kvapka krvi bola úspešná, krv darovalo 25-tisíc ľudí

BRATISLAVA - Dohromady 25.000 ľudí darovalo svoju krv v rámci 21. ročníka kampane Valentínska kvapka krvi, ktorý trval päť týždňov a organizoval ho Slovenský Červený kríž (SČK).

slovakia

left justify in out

"Spolu venovali obdivuhodných 375.000 minút, 6250 hodín, 260 dní, 38 týždňov. Na odberových ležadlách si 'poležali' takmer deväť mesiacov," uviedla koordinátorka pre prvú pomoc a krvný program SČK pre SR Silvia Erdélyiová.

 

SČK ďakuje všetkým darcom, ktorých krv zachránila iným ľuďom život. "Počas kampane sa podarilo zorganizovať v mnohých mestách a obciach darovanie krvi prostredníctvom 207 mobilných odberov krvi. Poďakovanie preto patrí aj dobrovoľníkom, organizátorom z radov miest a obcí," doplnila.

 

Kampaň trvala od 8. februára do 11. marec. SČK ju hodnotí ako veľmi úspešnú. Zameraná bola na oslovovanie darcov krvi. Organizoval ju Slovenský Červený kríž v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR a hematologicko-transfúznymi oddeleniami nemocníc.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies