Valentino Rossi sa rozhodol jazdiť ešte dva roky

NETKY.SK • 16 Máj 2014, 09:34 • 2 min
Valentino Rossi sa rozhodol jazdiť ešte dva roky

LE MANS - Dnes už motocyklová legenda Valentino Rossi sa rozhodol pokračovať v kariére ďalšie dva roky. Tridsaťpäťročný Talian chce naďalej jazdiť v seriáli MotoGP.

slovakia

left justify in out

"Vlani som už nebol veľmi ďaleko za najlepšími, mal som viacero dobrých pretekov a darilo sa mi najmä v druhej polovici ročníka. Teraz je to ešte lepšie. Užívam si stále možnosť pretekať. Chcem predĺžiť zmluvu s Yamahou o ďalšie dva roky. Počas najbližších týždňov budeme rokovať o novom kontrakte," uviedol pred víkendovou Veľkou cenou Francúzska na okruhu v Le Mans Rossi.

 

Taliansky jazdec vyhral titul majstra sveta v najsilnejšej kubatúre sedemkrát, celkovo má na konte deväť prvenstiev vo svetových šampionátoch v rôznych triedach. Naposledy sa v celkovom hodnotení seriálu MS tešil v roku 2009, odvtedy sa trápi. V sezóne 2010 doplatil na zlomeninu nohy, ďalšie dva roky strávil frustráciou v tíme Ducati. Po návrate do Yamahy skončil vlani štvrtý a tento rok je v priebežnom hodnotení na 3. priečke. Pôvodne sa predpokladalo, že ročník 2014 bude jeho posledným v kariére. 

 

Keďže po tejto sezóne končí v MotoGP Colin Edwards, Rossi sa stane na budúci rok najstarším jazdcom tohto seriálu. V MotoGP, v minulosti označovanom ako trieda do 500 cc, začal jazdiť v roku 2000, odvtedy vyhral 80 pretekov. Informácie zverejnil web Autosportu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies