Valentína si môžete spríjemniť aj filmom, máme pre vás tip

NETKY.SK • 13 Február 2019, 09:15 • 2 min
Valentína si môžete spríjemniť aj filmom, máme pre vás tip

BRATISLAVA - Vo štvrtok prichádza do slovenských kín česká romantická komédia Leto s gentlemanom režiséra Jiřího Adamca.

slovakia

left justify in out

V hlavnej úlohe sa vo filme predstaví Jaromír Hanzlík, ktorý stvárni záhadného gentlemana Artura. Artur je starší pán, ktorý prichádza do dediny za Prahou, kde si ako nový majiteľ tamojšieho polozrúcaného zámku okamžite padne do oka s Annou, vydatou ženou, ktorá v neďalekej chatovej oblasti trávi každé leto so svojím manželom. Anna je zadaná už dlhé roky a jej partner jej už nevenuje takmer žiadnu pozornosť, a tak netreba veľa a medzi ňou a sympatickým Arturom prebehne nečakaná iskra. Anna po rokoch zažíva pocity dlho nepoznané a okúzlená Arturovou galantnosťou a pozornosťou sa rozhodne kráčať v ústrety romantickým výletom a zážitkom.

 

 

„Je to film o období života, keď dvaja ľudia spolu žijú v povedzme dobrom, príjemnom a možno aj harmonickom manželskom vzťahu, ale prestávajú sa vidieť, prestávajú sa cítiť, prestávajú si vážiť, že ten druhý žije práve s nimi, a to nesie v sebe mnoho úskalí, ktoré treba prekonať, aby to všetko mohlo opäť fungovať,“ uviedol Adamec. „Tento film je zároveň veľmi láskavý, ľudský a prináša aj humorný pohľad na veci, ktoré nás môžu skutočne v živote stretnúť a s ktorými by sme sa mali vedieť vysporiadať tak, aby sme nestratili úplne všetko,“ dodal režisér.

Hanzlík okrem toho, že v snímke hrá, je aj autorom scenára filmu a spolu s Adamcom ho zastrešil i producentsky. „Je to romantická komédia, osobne si myslím, že je tam viac romantiky ako komédie, ale to je zámer, pretože tá romantika v dnešnej dobe ľuďom celkom chýba, takže verím, že sa to uchytí,“ poznamenal Hanzlík, ktorý pri písaní svojho prvého scenára myslel podľa vlastných slov predovšetkým na ženy. „To ale neznamená, že by na to nemali prísť aj muži, to nie, to by teda mali!“ zdôraznil herec. „Je to romantický film pre páry. Mali by na to prísť dvaja - on a ona, ktorí spolu buď žijú alebo chcú žiť, aby videli, čo ich v živote môže stretnúť a s čím by sa mohli možno obtiažne vysporiadavať. My sme sa s tým v našom filme vysporiadali pekne, s nadhľadom a tak, že to nijaký ľudský život nepoškodí,“ skonštatoval Adamec.

Dvojica si prácu na filme pochvaľuje, nakrúcanie bolo však pre letné horúčavy pre všetkých na pľaci dosť náročné. „Celé leto, počas ktorého sme film točili, bolo strašne teplo, ani kvapka vody z neba a 35 stupňov cez deň a my sme celý deň točili niekde na poli, čo nie je pre ľudský organizmus práve najpríjemnejšie a najzdravšie, ale vydržali sme to a film sme s radosťou natočili. Ono bolo vlastne dobre, že bolo tak teplo, ani sme nechceli dážď. Potrebovali sme horúce leto, pretože ten film predpokladá, že tá krajina a celý ten príbeh má tú letnú atmosféru a my sme ju tam dostali,“ priblížil režisér. „Naozaj sme si užili tepla až až a ja by som chcel všetkým spolupracovníkom poďakovať, že to dali s naozaj veľkým sebazaprením a disciplínou a že sme to doklepli do, dúfam, zdarného konca,“ povedal Hanzlík, po boku ktorého si vo filme zahrali Alena Antalová, Igor Bareš a Lucie Vondráčková. Vo vedľajších úlohách sa na plátne objavia aj Tereza Kostková, Ivana Chýlková, Miroslav Šimůnek, Dana Batulková, Petra Jungmanová, Yvetta Blanarovičová, Pavel Soukup, Arnošt Goldflam, Zdeněk Dušek, Zdeněk Žák, Miroslav Etzler, Jan Čenský, Jana Boušková či Jan Vlasák. „Rád by som pozval divákov do kina. Čím viac ich príde, tým budem šťastnejší,“ uzavrel Hanzlík, známy najmä z československej snímky Léto s kovbojem (1976), na ktorú názov komédie i symbolicky odkazuje. Nie je to však jej pokračovanie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona