Valentina Rossiho čakajú doma jubilejné 300. preteky

NETKY.SK • 30 Máj 2014, 09:30 • 2 min
Valentina Rossiho čakajú doma jubilejné 300. preteky

MUGELLO - Talianskeho motocyklistu Valentina Rossiho čaká cez víkend veľké kariérne jubileum, na domácej Veľkej cene Talianska na okruhu v Mugelle absolvuje svoje 300. preteky. Tridsaťpäťročný jazdec tímu Yamaha v triede MotoGP skončil na ostatnom podujatí vo francúzskom Le Mans druhú priečku, čo pre neho znamenalo 150. pódium v kráľovskej kubatúre.

slovakia

left justify in out

Rodák z Urbina zavíta na svoju obľúbenú trať, v rokoch 2002 - 2008 sa tu ako jediný jazdec histórie tešil zo siedmich triumfov po sebe. Vyhral tu aj v sezóne 1997 v triede 125cc a aj o dva roky neskôr v kubatúre vyššie. Vlani nedokončil po nehode v prvom kole. "Som veľmi šťastný, že idem do Mugella. Je to nádherný okruh a mám ho veľmi rád. Za víťazstvo tu jazdec získa 25 bodov ako na každej inej trati, ale tu ide aj o česť. Budú to moje trojsté preteky a nemám z toho nejakú extra veľkú radosť, pretože to znamená, že som už starý. Ale teší ma moja forma a že viem byť stále rýchly," cituje Rossiho oficiálna stránka MotoGP. 

 

Valentino Rossi prezývaný "Doktor" je deväťnásobným majstrom sveta vo všetkých kubatúrach. Svoj prvý titul oslavoval ako 18-ročný. Najviac sa mu darilo v úvode tisícročia, keď v rokoch 2001 - 2005 získal päť primátov v sérii. Rossi má v MotoGP na konte 207 pretekov, v ostatných troch nižších triedach dokopy 92. 

Tohtoročnému seriálu cestných motocyklov kraľuje úradujúci svetový šampión Marc Márquez. Dvadsaťjedenročný Španiel v službách tímu Repsol Honda vyhral úvodných päť veľkých cien a všetky z pole position. Naposledy sa to podarilo Giacomovi Agostinimu v roku 1971 v triede 500. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies