Valentína oslavuje viac ako tretina Slovákov

NETKY.SK • 12 Február 2017, 11:48 • 2 min
Valentína oslavuje viac ako tretina Slovákov

BRATISLAVA - Sviatok svätého Valentína oslavuje na Slovensku 37 percent ľudí, pričom najviac je to v Bratislavskom kraji (52 percent). Vyplýva to z prieskumu, ktorý na vzorke 1 025 respondentov vo veku od 15 do 65 rokov uskutočnila agentúra ACRC.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ čo najviac žien (13 percent) vníma Valentína ako deň zaľúbených už od Nežnej revolúcie, najviac mužov (13 percent) si ho spája s týmto dňom až od momentu, keď si našli svoju partnerku. Z ľudí, ktorí tento sviatok oslavujú, až 92 percent mužov a 96 percent žien očakáva, že budú obdarovaní. Muži najčastejšie kupujú ženám kvety (39 percent) a čokolády a iné sladkosti (35 percent). Ženy zas obdarúvajú mužov najčastejšie sladkosťami (45 percent) a vyhľadávajú spoločnú večeru (17 percent). Spomedzi menej tradičných darčekov muži najčastejšie kupujú partnerkám spodnú bielizeň (10 percent), ženy zas venujú svojim mužom zážitkové darčeky (9 percent).


Muži sú ochotní zaplatiť za darček na Valentína priemerne 38 eur, ženy na to vyčleňujú v priemere 27 eur. Mladí ľudia vo veku 18 až 24 rokov sú skromnejší a na darčeky míňajú v priemere 18 eur. Respondenti z Trenčianskeho kraja kupujú najdrahšie darčeky, a to v priemernej hodnote 48 eur. Hodnota darčeku pritom vzrastá v závislosti od výšky príjmu a vzdelania respondentov.
Informácie agentúre SITA poskytla Darina Imreová z agentúry ACRC.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies