Valentín, sviatok zaľúbených

NETKY.SK • 14 Február 2015, 13:27 • 2 min
Valentín, sviatok zaľúbených

BRATISLAVA - Dnešok patrí všetkým zaľúbeným dvojiciam. Či už ste manželia alebo tvoríte pár iba chvíľu, nič to nemení na tom, že dnešok by ste mali venovať práve svojej polovičke a vychutnať si chvíle strávené spolu.

slovakia

left justify in out

V deň, keď sa obchody začnú hmýriť červenými srdiečkami a darčekmi pre zamilovaných, je tu 14. február, sviatok sv. Valentína. V tento deň si vyznávame lásku častejšie a intenzívnejšie ako inokedy.

 

Viete ako vznikol sviatok sv. Valentína? Valentín bol biskupom, ktorý napriek zákazu rímskeho cisára Claudia II. Tajne sobášil zamilované páry. Biskup skončil vo väzení, kde sa zamiloval do dozorcovej slepej dcéry. Údajne jej vrátil zrak a pred popravou jej napísal odkaz: „Od tvojho Valentína.“ Tak vznikla prvá symbolická valentínka.

 

V dnešnej dobe sa na deň sv. Valentína zamilovaní obdarúvajú valentínkami a ďalšími romantickými darčekmi, aby vyjadrili hĺbku svojich ľúbostných citov. Tento sviatok má v sebe veľké čaro a aspoň kúsok z jeho posolstva by mal byť v každom dni počas celého roka.

 

Trh na nás všetkých tlačí s bohatou ponukou valentínskeho „všeličoho“, no a nie každý dokáže v pokoji zvládnuť pulty plné plyšových hračiek červenej farby, srdiečok a sladkostí vo valentínskych baleniach.

 

Každý z nás potrebuje k životu prejavy lásky a priateľstva v podobe bozkov či objatí alebo pohladení, ktoré v každom z nás prebúdzajú tie najkrajšie pocity. Prečo teda aspoň jeden deň v roku neprežívať lásku ešte intenzívnejšie?

 

Tento deň patrí len a len láske. Vychutnajte si jej čaro plnými dúškami.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies