Valdés označil za svojho možného nástupcu v FCB Reinu

NETKY.SK • 1 Jún 2013, 17:15 • 2 min
Valdés označil za svojho možného nástupcu v FCB Reinu

BARCELONA - Brankár španielskeho futbalového FC Barcelona Víctor Valdés v piatok potvrdil, že po skončení kontraktu v lete 2014 odíde z klubu. Dôvodom Valdésovho odchodu je údajne psychická vyčerpanosť spôsobená zodpovednosťou a tlakom.

slovakia

left justify in out

"Byť gólmanom v tomto tíme je veľkou ťarchou a cítil som to už, keď som bol veľmi mladý. Je to pozícia, ktorá si vyžaduje veľa zodpovednosti, je na vás vyvíjaný veľký tlak," povedal 31-ročný odchovanec "blaugranas". Rodák z L'Hospitaletu sa tiež pohral s myšlienkou na svojho nástupcu medzi troma žrďami v katalánskom klube. Za jedného z najvážnejších kandidátov považuje Valdés podľa informácií portálu espnfc.com brankára anglického FC Liverpool a odchovanca slávnej barcelonskej futbalovej akadémie La Masia Pepeho Reinu. "Pepe je gólman s medzinárodnými skúsenosťami a v minulosti ukázal svoje kvality. Navyše, pozná klub z minulého pôsobenia v Barcelone. Je veľmi platným hráčom na svojej pozícii a dostatočne kvalitný na to, aby hral v ktoromkoľvek klube na svete - vrátane Barcelony," povedal španielsky gólman, o ktorého služby sa zaujíma nováčik budúcej sezóny najvyššej francúzskej súťaže AS Monaco.

Valdés pôsobí v A-tíme Barcelony 12 rokov a za klub odohral začiatkom mája 500. zápas. Možnými posilami Kataláncov na brankárskom poste by sa podľa medializovaných informácií mohli stať aj David de Gea z Manchestru United alebo Vicente Guaita z konkurenčnej Valencie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona