Valdajský klub očakáva Putina, tohtoročná téma je Vojna a mier

NETKY.SK • 22 Október 2015, 09:24 • 2 min
Valdajský klub očakáva Putina, tohtoročná téma je Vojna a mier

MOSKVA - Šéf Kremľa Vladimir Putin sa zúčastní dnes na záverečnom plenárnom zasadnutí tohtoročného Valdajského medzinárodného diskusného klubu, ktorý prebieha v ruskom letovisku Soči na pobreží Čierneho mora. Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova.

slovakia

left justify in out

"Tohtoročná téma je Vojna a mier. Povedal by som, že vzhľadom na vývoj svetového diania je pomerne aktuálna," konštatoval Peskov. Dodal, že Putin vyjadrí svoj postoj.

 

Na 12. ročník Valdajského klubu, ktorý sa začal 19. októbra, pricestovalo do Soči približne 130 účastníkov z 30 krajín.

 

Valdajský klub bol založený v roku 2004. Pozýva popredných zahraničných politických analytikov a expertov zameraných na Rusko. Za posledných 11 rokov pritiahol vyše 900 predstaviteľov svetovej vedeckej komunity zo 62 krajín, dodal TASS.

 

Na vlaňajšom zasadaní klubu obvinil Putin Spojené štáty z toho, že destabilizujú svet presadzovaním svojej vôle v iných krajinách. Na podporu svojho tvrdenia uviedol ako príklad vojny v Iraku, Líbyi a Sýrii.

 

Vyhlásil, že Washington "bojuje proti dôsledkom svojej vlastnej politiky" v týchto krajinách. Podľa Putina je svet vďaka Spojeným štátom nebezpečnejší, pretože v medzinárodnej diplomacii uplatňujú "jednostranný diktát".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies