Valach je v úvode ročníka oporou Slavie

NETKY.SK • 15 September 2014, 15:29 • 2 min
Valach je v úvode ročníka oporou Slavie

PRAHA - Hokejisti Slavie Praha si po víťazstvách v príprave dobre vedú aj v úvode nového ročníka českej extraligy.

slovakia

left justify in out

Zošívaní vyhrali dva duely a produkujú oveľa ofenzívnejší hokej ako v minulosti. "Viac forčekujeme, snažíme sa hrať aktívne a bránime už od útočnej modrej čiary. Myslím, že sa nám to zatiaľ darí. Síce sa tam vyskytne nejaká chyba, ale to patrí k hokeju," uviedol v rozhovore pre iDnes.cz slovenský reprezentačný obranca Juraj Valach, ktorý presným zásahom rozhodol o nedeľňajšej výhre Slavie nad Libercom 3:2.

 

Nový trénerský tandem v Slavii Lubina, Beránek dbal počas prípravy dôraz na korčuľovanie a hráči strávili niekoľko desiatok hodín na špeciálnych kolieskových korčuliach. "A tiež sme šialene behali. Je jasné, že nám to pomohlo. Tréningy na ľade sú tak intenzívne, pretože tréner kladie dôraz na korčuľovanie. Chce, aby sme všetko robili naplno. Myslím, že je to vidieť v zápasoch," doplnil Juraj Valach, ktorý patrí medzi kľúčových obrancov Slavie. 

 

V nedeľu hrali Pražania viac ako dve tretiny len s piatimi zadákmi, účastník MS 2014 v Minsku odkorčuľoval 24:27 min. Dvadsaťpäťročný zadák hral v minulosti vo Zvolene, pôsobil i v juniorskej kanadskej WHL. Do Česka prišiel v roku 2011 spod Pustého hradu, najskôr hral za Kometu Brno, od leta 2013 je kmeňovým hráčom Slavie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies