Valábikov Arystan Temirtau sa podarilo zachrániť

NETKY.SK • 4 November 2014, 10:01 • 2 min
Valábikov Arystan Temirtau sa podarilo zachrániť

TERMITAU - Kazašský hokejový klub Arystan Temirtau, v drese ktorého pôsobí aj slovenský obranca Boris Valábik, sa vyhol bankrotu a naďalej bude hrať v najvyššej súťaži.

slovakia

left justify in out

Pomohla mu k tomu dohoda s hlavným sponzorom i zástupcami regiónu Karaganda o ďalšom financovaní. Arystan mal v poslednom čase veľké finančné problémy a tím neodcestoval v závere minulého týždňa ani na zápasy na ľade Arlanu Kokšetau. Hráči zostali v klube, trénovali a čakali na vývoj situácie. Do riešenia sa zapojili aj šéfovia regiónu Karaganda a Kazašskej hokejovej federácie.

 

Podľa kazašských médií nedostali hráči už dva mesiace svoje výplaty. Prezident klubu Bolat Karabalin sa v posledných dňoch snažil získať financie u podnikateľov i obyvateľov mesta. Arystan je momentálne v tabuľke ligy na 2. mieste so šesťbodovou stratou na Irtyš Pavlodar, ale má k dobru tri zápasy. Mužstvo sa už pripravuje na súboje proti HK Astana, ktoré sú v metropole Kazachstanu naplánované na 7. a 8. novembra. Informácie zverejnil klubový web. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies