Vakcíny od Pfizeru už priraďujú osobám od 50 rokov

NETKY.SK • 6 Máj 2021, 13:32 • 2 min
Vakcíny od Pfizeru už priraďujú osobám od 50 rokov

BRATISLAVA - Ministerstvo zdravotníctva znížilo vekovú hranicu na očkovanie vakcínou od konzorcia Pfizer/BioNTech.

slovakia

left justify in out

Vakcíny od Pfizeru sú už v tzv. čakárni na vakcinacia.nczisk.sk priraďované osobám od 50 rokov. Hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová informovala, že hlavným dôvodom zníženia vekovej hranice je objem dodaných vakcín a tiež navýšenie očkovacích kapacít.  Registráciu na mRNA vakcíny, teda Pfizer a Moderna ľuďom nad 50 rokov umožňuje rezort po dôkladnej analýze.

 

img

 

Mohlo by vás zaujímať: Epidemická situácia sa na Slovensku zlepšuje. Detaily ďalšieho uvoľňovania budú známe v piatok

 

Od štvrtku je tiež možná registrácia sprievodu osoby nad 70 rokov. „Platí, že sprievodca sa môže zaregistrovať v prípade, že sa senior očkuje prvou dávkou. Sprevádzajúca osoba musí byť vo veku od 18 rokov a dostane rovnakú vakcínu ako senior, ktorého na očkovanie sprevádza,“ doplnila hovorkyňa rezortu. Zníženie vekovej hranice na očkovanie vakcínou od Pfizeru avizoval v stredu minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Ak bude podľa neho dostatok dávok týchto vakcín aj v treťom kvartáli, nevylučuje možnosť, že by si ľudia vakcíny vyberali.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona