Vďaka Lucii Gardin je v meste režisér David Lynch a fešák Omar Sharif

NETKY.SK • 6 Jún 2011, 09:00 • 2 min
Vďaka Lucii Gardin je v meste režisér David Lynch a fešák Omar Sharif

Vďaka Lucii Gardin je v meste režisér David Lynch a fešák Omar Sharif

slovakia

left justify in out

img

S portrétmi svetových kultúrnych osobností sa možno zoznámiť v Trnave na výstave fotografky Lucie Gardin. Talianska portrétistka so slovenskými koreňmi preniesla svoju prezentáciu po jesennom úspechu v hlavnom meste SR. Trnavská výstava v Galérii Malá synagóga je však  ozvláštnená tým, že je uvádzaná ako paralela k tohtoročnému kultúrnemu sviatku Bienále v Benátkach. "Znamená to, že Lucia Gardin na tomto podujatí reprezentuje Taliansko a v pavilóne pri jej výstave bude počas celého trvania premietať naše video s informáciou, že súbežne vystavuje na Slovensku, spomína sa  Trnava," uviedol pre TASR galerista Norbert Šlachta, ktorý to považuje za významnú propagáciu krajiny a jej kultúrneho diania. Fotografka podľa jeho vyjadrenia príde na stretnutie s milovníkmi fotografie do Malého Ríma 23. júna.
      Na výstave Lucie Gardin možno vidieť niekoľko desiatok záberov so známymi hercami, režisérmi či spisovateľmi. Je tam portrét režisérov Romana Polanskeho, Ridley Scotta i Davida Lyncha, Clauda Chabrola, hercov Omara Sharifa, Hanny Schyguly či hudobníčky Yoko Ono. Gardin fotografovala aj českého režiséra Jiřího Menzla, v Taliansku žijúcu Slovenku Barbaru Bobuľovú i herečku Květu Fialovú.
      Trnavská výstava sa koná pod záštitou Talianskeho kultúrneho inštitútu v Bratislave a Ministerstva zahraničných vecí Talianskej republiky.  Potrvá do konca augusta.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies