Vďaka lepšej ochrane sa zvýšil počet tigrov vo voľnej prírode

NETKY.SK • 29 Marec 2011, 11:44 • 2 min
Vďaka lepšej ochrane sa zvýšil počet tigrov vo voľnej prírode

Vďaka lepšej ochrane sa zvýšil počet tigrov vo voľnej prírode

slovakia

left justify in out

Ochrana tigrov v Indii priniesla prvé ovocie. Pri spočítaní na prelome rokov 2010/2011 sa vo voľnej prírode zistilo 1706 týchto mačkovitých šeliem, uviedla v pondelok tlačová agentúra DPA.
      Pred štyrmi rokmi napočítali v Indii o 295 tigrov menej. Nárast o 12 percent spájajú odborníci s vylepšenými metódami zisťovania tigrej populácie, ale aj s lepšou ochranou zo strany indickej vlády.
      "Môžeme byť spokojní s tým, čo sme dokázali, ale nebezpečenstvá hrozia naďalej," povedal indický minister životného prostredia Džajrám Rameš na prebiehajúcej medzinárodnej konferencii o tigroch v Naí Dillí. Výzvou je brať ohľad na zachovanie lesov pri veľkých projektoch, ako sú vodárne, priehradné hrádze alebo baníctvo.
      Volker Homes zo Svetového fondu na ochranu prírody (WWF) označil nárast počtu tigrov v Indii za znak skutočnej ochrany prírody. Dodal, že tigre sa aj väčšmi rozmnožujú, čo je prirodzená reakcia na lepšie životné podmienky.
      Zároveň však Homes zdôraznil, že tieto šelmy sú naďalej ohrozeným druhom. V Indii žije asi polovica z približne 3200 všetkých tigrov na svete.
      Zachovanie životného priestoru tigrov a boj proti pytliactvu je obzvlášť dôležitý v krajine ako India, ktorá sa nesmierne hospodársky rozvíja, dodal odborník z WWF.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies