Vďaka Honeywellu plánujú prísť do prešovského regiónu ďalší investori

NETKY.SK • 29 Apríl 2011, 11:32 • 2 min
Vďaka Honeywellu plánujú prísť do prešovského regiónu ďalší investori

Vďaka Honeywellu plánujú prísť do prešovského regiónu ďalší investori

slovakia

left justify in out

img

Do prešovského regiónu by mohli prísť ďalší dvaja noví zahraniční investori. "Na základe rozhodnutia amerického investora Honeywell sa ozvali ďalšie dve spoločnosti, ktoré chcú prísť taktiež do tohto priemyselného parku (IZP Záborské, pozn. TASR)," priblížil na dnešnom HN Clube minister hospodárstva Juraj Miškov (SaS). O akých konkrétnych investorov ide, zatiaľ nepriblížil.
      Honeywell plánuje na Slovenku investovať 38,31 milióna eur a vytvoriť minimálne 446 nových pracovných miest pri výrobe automobilových turbodúchadiel. Vládny kabinet schválil pre spoločnosť investičnú pomoc v objeme 19,15 milióna eur.
      Poskytnutie investičnej pomoci považuje Miškov v tomto prípade za správny krok. "Pritiahli sme do Prešova prvého významného investora. Návratnosť nebude iba vo výbere odvodov, ale aj v rozvoji regiónu s takou vysokou nezamestnanosťou, a to je ťažko vyčísliteľné," uzavrel.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona