Vajnorské dožinky boli prvýkrát v obnovenom Parku pod lipami

NETKY.SK • 23 August 2014, 15:54 • 2 min
Vajnorské dožinky boli prvýkrát v obnovenom Parku pod lipami

BRATISLAVA - Mestská časť Vajnory pripravila na dnes ďalší, 11. ročník obnovených Vajnorských dožiniek.

slovakia

left justify in out

Prvý raz sa uskutočnili v príjemnom prostredí revitalizovaného Parku pod lipami, ktorý mestská časť obnovila v tomto roku. Tomuto novému centru zábavy a oddychu dominovalo nové pódium s kultúrnym programom, bol tu sústredený i stánkový predaj s Detským svetom na ihrisku na Koniarkovej ulici, kde návštevníci našli kolotoče, nafukovadlá, tvorivé výtvarné dielne pre deti v réžii Galérie Typo&Ars a výstavu drobných domácich zvierat. "Vajnory sú jedinou zo 17 mestských častí Bratislavy, v ktorej sa pravidelne konajú dožinkové slávnosti," pripomenul starosta Vajnôr Ján Mrva.
      

Bol pripravený bohatý kultúrny program, v ktorom vystúpili s hudobnými pozdravmi Vajnorská dychovka, Moravanka, Vajnorský okrášľovací spolok, ďalšie folklórne súbory či hudobné skupiny s populárnou hudbou. V tradičnej súťaži O najdlhší dožinkový koláč sa Vajnoráci už po siedmy raz pokúsili utvoriť nový rekord v dĺžke tejto sladkej dobroty - 40 m. "Do súťaže sme zapojili nielen vajnorské gazdinky a miestne reštaurácie, ale hlavne všetky naše organizácie a spolky. Výťažok z predaja koláča pôjde tento rok na vybavenie rekonštruovaného Kultúrneho domu na Baničovej ulici," priblížila Katarína Dobiášová z MÚ vo Vajnoroch. Pre návštevníkov bolo k dispozícii nielen množstvo stánkov s občerstvením, ale nechýbala ani ponuka remeselných výrobkov. Napríklad, mestská časť Vajnory vo svojom stánku ponúkla na predaj vajnorskú keramiku, tričká i všetky publikácie, ktoré dosiaľ vydala. Záujemcovia si opäť mohli aj vlastnoručne vyraziť symbolický pamätný vajnorský dukát.
      

Z pripraveného sprievodného programu zaujal priateľský medzinárodný futbalový zápas o 10.00 h na miestnom futbalovom ihrisku Pri Struhe medzi najmladšími žiakmi z družobnej MČ Brno-Vinohrady a vajnorskými športovými nádejami. Po nich nasledoval priateľský zápas FK Vajnory s družstvom vietnamskej komunity, žijúcej vo Vajnoroch. Popoludní prešiel ulicami alegorický sprievod na čele s Vajnorským okrášľovacím spolkom, ktorý je už tradične neodmysliteľnou súčasťou tohto podujatia a ich vystúpenie sa vždy teší veľkému záujmu. Výsledkom ich práce bol aj bohatý dožinkový veniec, ktorý je tradičnou pastvou pre oči. Alegorický sprievod sa vydal po novej trase. Začal sa na Jačmennej ulici, ďalej pokračoval po Osloboditeľskej, až k Baničovej. 
      

"V kultúrnom programe nebude chýbať Vajnorská dychovka, vystúpenie členov miestnej vietnamskej komunity, z družobného mesta Brna prišli tanečné súbory Carola a Carolka. Pre milovníkov dychovej hudby budú pripravené milé prekvapenia. Z Moravy do Vajnôr zavíta najznámejšia dychová hudba všetkých čias – Moravanka Jana Slabáka, vystúpi skupina Taktici, Elvis Presley Revival a záver Dožiniek tradične bude tradične patriť tanečnej zábave s hudobnou skupinou Gin – Tonic,“ doplnila informácie o priebehu dožiniek Katarína Dobiášová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies