Švajčiarsko zmrazilo milióny frankov na účtoch kvôli zo zahraničnej korupcie

NETKY.SK • 22 August 2011, 12:33 • 2 min
Švajčiarsko zmrazilo milióny frankov na účtoch kvôli zo zahraničnej korupcie

Švajčiarsko zmrazilo milióny frankov na účtoch kvôli zo zahraničnej korupcie

slovakia

left justify in out

img

Švajčiarsko zmrazilo 160 miliónov frankov (111 miliónov eur) na účtoch v tamojších bankách pre podozrenie, že sú používané na úplatky pre zahraničných predstaviteľov. Napísali to dnes noviny Der Sonntag.
      Noviny sa odvolávajú na zdroj z prostredia švajčiarskej prokuratúry, ktorá tvrdí, že peniaze na účty uložili zahraničné spoločnosti za účelom podplácania úradníkov v rôznych krajinách sveta, aby si zabezpečili štátne objednávky. Prokuratúra nemenovala žiadnu konkrétnu firmu, krajinu ani ľudí, ale informovala, že podplácanie takýmto spôsobom títo páchatelia uskutočňovali od roku 2008.
      Švajčiarsko bolo donedávna obľúbenou krajinou pre uskutočňovanie podozrivých transakcií, najmä kvôli bezzubým protikorupčným zákonom. Od roku 2000 však táto alpská konfederácia sprísnila svoju legislatívu, aby splnila požiadavky Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD), uviedla tlačová agentúra AP.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies