Švajčiarsko identifikovalo v bankách takmer 300 miliónov eur blízkych Kaddáfímu

NETKY.SK • 3 Máj 2011, 07:20 • 2 min
Švajčiarsko identifikovalo v bankách takmer 300 miliónov eur blízkych Kaddáfímu

Švajčiarsko identifikovalo v bankách takmer 300 miliónov eur blízkych Kaddáfímu

slovakia

left justify in out

img

Vláda Švajčiarska v pondelok oznámila, že na účtoch v tamojších bankách identifikovala vyše 360 miliónov švajčiarskych frankov (280 miliónov eur), ktoré by mohli patriť líbyjskému vodcovi Muammarovi Kaddáfímu alebo okruhu jemu blízkych ľudí.
      Švajčiarska ministerka zahraničných vecí Micheline Calmy-Reyová zverejnila túto sumu na rokovaní s diplomatmi v tuniskej metrople Tunis.
      Ako ďalej podotkla, Švajčiarsku sa podarilo odhaliť napojenie zosadeného egyptského prezidenta Husního Mubaraka na približne 410 miliónov frankov (320 miliónov eur) na účtoch vo švajčiarskych bankách. Podľa ministerky by zase približne 60 miliónov frankov (47 miliónov eur) malo súvisieť s vkladmi bývalého autokratického lídra Tuniska Zína al-Ábidína bin Alího a jeho rodiny.
      Švajčiarsko nariadilo svojim bankám a ďalším finančným inštitúciám, aby zmrazili nakladanie s peniazmi na účtoch, ktoré by mohli patriť trom spomínaným predstaviteľom severoafrických krajín a ich blízkym. Cieľom opatrenia má byť zabránenie, aby sa k nim dostali peniaze prevodmi alebo výbermi.
      Švajčiarsko informovalo, že Tunisko i Egypt po revolúcii už začali s procesom žiadania o získanie peňazí z podozrivých účtov vo švajčiarskych bankách do svojho rozpočtu.
Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies