Švajčiarske Nestlé si upevňuje podnikateľskú základňu v Číne

NETKY.SK • 19 Apríl 2011, 07:28 • 2 min
Švajčiarske Nestlé si upevňuje podnikateľskú základňu v Číne

Švajčiarske Nestlé si upevňuje podnikateľskú základňu v Číne

slovakia

left justify in out

img

Švajčiarsky potravinársky koncern Nestlé SA pokračuje v Číne v expanzii. Podľa jeho dnešnej informácie kúpil kontrolný 60-% balík akcií v spoločnosti Yinlu Foods Group. Cena transakcie nebola zverejnená. Nestlé vstupuje do rodinnej firmy, ktorú vedie Čchen Čching-jüan.
      Vedenie Nestlé uviedlo, že skupina Yinlu, ktorá je v krajine známa výrobou arašidového mlieka a konzervovanej ryžovej kaše, dosiahla vlani výnosy okolo 840 miliónov USD (581,31 milióna eur). Nestlé so spoločnosťou vyrába pre čínsky trh instantnú kávu.
      Švajčiarsky koncern vstúpil na čínsky trh pred 20 rokmi. Jeho vlaňajšie výnosy v Číne dosiahli 3,13 miliardy USD. V 23 závodoch so 14.000 zamestnancami praží a spracúva kávu, fľaškuje pitnú vodu, vyrába sušené mlieko, cukrárske a iné výrobky.
      Nestlé dodalo, že jeho vstup do Yinlu Foods Group musia ešte schváliť čínske regulačné úrady.
      V prvom štvrťroku tohto roku dosiahli výnosy koncernu 22,64 miliardy USD. Ich medziročný vzostup bol viac ako 9 %. Tento výsledok dosiahol koncern napriek tomu, že kurz franku voči doláru za posledných 12 mesiacov silno vzrástol.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies