Vajda povedie Djokoviča aj v Miami, Becker musí nečakane pod skalpel

NETKY.SK • 20 Marec 2014, 19:05 • 2 min
Vajda povedie Djokoviča aj v Miami, Becker musí nečakane pod skalpel

MIAMI - Slovenský odborník Marián Vajda povedie svetovú dvojku Novaka Djokoviča v úlohe trénera aj na prebiehajúcom turnaji Masters 1000 v Miami.

slovakia

left justify in out

Hlavný kouč srbského tenistu Boris Becker totiž podstúpi operáciu oboch bedier.
      

"Nemôže cestovať. Dnes a zajtra totiž musí absolvovať operáciu oboch bedier," uviedol vo štvrtok Djokovič s tým, že jeho miesto zaujme Vajda. "Volal nám a povedal, že sa musí naliehavo podrobiť operácii oboch bedier. Nanešťastie nemôže prísť."
      

Podľa Djokoviča by spolupráca s Beckerom mohla pokračovať približne za tri týždne na štarte európskej antukovej série turnajov v Monte Carlo. "Ak mu to zdravie dovolí, bude so mnou už v Monte Carlo a potom na ďalších turnajoch, ako sme sa na začiatku sezóny dohodli. Samozrejme, v takýchto špecifických situáciách s tým nemôžete nič urobiť. Po operácii sa nemôže hneď hýbať," citovala agentúra DPA slová srbského tenistu na margo zdravotného stavu 46-ročného Beckera.
      

Djokovič sa stal v nedeľu práve pod taktovkou svojho dlhoročného trénera Vajdu tretíkrát v kariére víťazom turnaja ATP Masters 1000 v kalifornskom Indian Wells a získal svoj prvý tohtoročný titul. Vo finále si ako nasadená dvojka poradil so sedmičkou "pavúka" Švajčiarom Rogerom Federerom po trojsetovej bitke 3:6, 6:3 a 7:6. 
      

Beckera angažoval Djokovič na konci vlaňajšieho roka do pozície hlavného kouča a mal s ním absolvovať väčšinu turnajov, vrátane všetkých grandslamových. Trénerská dvojka Vajda mal pôvodne srbského tenistu viesť počas sezóny iba v Indian Wells, Madride, Toronte a Pekingu. V 2. kole v Miami sa Djokovič ako turnajová dvojka stretne s Francúzom Jeremym Chardym.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies