Vajda o Djokovičovom triumfe v Londýne: Vyšlo to fantasticky

NETKY.SK • 12 November 2013, 17:07 • 2 min
Vajda o Djokovičovom triumfe v Londýne: Vyšlo to fantasticky

BRATISLAVA - Slovenský tréner srbského tenistu Novaka Djokoviča Marián Vajda sa ešte nerozhodol, či od piatka bude osobne v Belehrade - ako pred troma rokmi - sledovať svojho zverenca v rámci finále Davisovho pohára reprezentačných družstiev mužov proti obhajcom trofeje Čechom.

slovakia

left justify in out

"Teraz som sa vrátil z Londýna. Ešte uvidím, ako sa situácia vyvinie," povedal Marián Vajda pre agentúru SITA deň po triumfe Djokoviča nad španielskym lídrom svetového rebríčka Rafaelom Nadalom 6:3, 6:4 vo finále koncoročného šampionátu ATP World Tour Finals v britskej metropole.

"Novakovi sa podaril husársky kúsok, keď týždeň po zisku titulu v Paríži-Bercy zvládol herne aj psychicky náročnú úlohu a obhájil trofej v Londýne. Nebolo jednoduché prakticky každý deň čeliť tým najkvalitnejším súperom. Forma spočiatku nebola taká, aby naznačovala, aký bude v jeho podaní záver majstrovského turnaja - ten bol bonbónikom a Novak v semifinále aj finále dominoval. Uvoľnil sa, keď zdolal Del Potra aj Federera. Na záverečné dva zápasy sa dokázal skoncentrovať, odbúral únavu aj tlak zo série víťazstiev a napokon mu semifinále a finále vyšlo fantasticky. Bolo úžasné pozerať sa na jeho hru," skonštatoval 48-ročný rodák z Považskej Bystrice Marián Vajda.

Niekdajší 34. hráč renkingu podotkol, že pre Djokoviča nebolo ľahké tenisovo aj mentálne sa pozviechať po nie úplne presvedčivej letnej fáze sezóny vrátane nezdarov vo finále Wimbledonu a US Open: "Je síce pekné postúpiť do grandslamového finále, ale vždy trpké prehrať v ňom. Novak sa musel zmobilizovať. Viedli sme rozhovory, ujasnili sme si nejaké záležitosti okolo tréningového procesu a bolo dobré, že počas septembra si aspoň trochu oddýchol. Napriek tomu považujem za obdivuhodné, že sa dokázal takto komplexne pripraviť a od októbra predviesť víťaznú šnúru. Zlepšil ňou dojem z celej sezóny a priznávam, že som nečakal až takéto obrovské úspechy. Som rád, že ešte aj v Londýne bol na tom fyzicky takto dobre. Teraz ho čaká ešte významnejšia úloha, pretože celá krajina od neho očakáva Davis Cup. Bude to ťažké, ale Noleho dobíjajú triumfy."

Po newyorských US Open sa aj pod vplyvom prizvania poľského konzultanta Wojciecha Fibaka do realizačného štábu objavili v srbských médiách šumy o možnom konci spolupráce Vajdu s Djokovičom, ktorá sa začala v lete 2006. "Tím je bez zmeny, akurát sa možno bude dopĺňať, ak sa Novak rozhodne pre takýto krok. V tejto chvíli však všetko zostáva tak, ako je," potvrdil slovenský kouč.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies