Vajda: Djokovič sa chce ešte zlepšovať, aj sa môže

NETKY.SK • 20 Október 2015, 15:09 • 2 min
Vajda: Djokovič sa chce ešte zlepšovať, aj sa môže

BRATISLAVA - Slovenský trénerský konzultant srbského lídra svetového rebríčka tenistov Novaka Djokoviča Marián Vajda je tiež v úžase z fazóny svojho zverenca počas októbrových turnajov v Číne.

slovakia

left justify in out

"V ostatných dvoch týždňoch dominoval ohurujúcim spôsobom. Je to aj dôsledok triumfu na US Open. Odpichol sa od toho a zároveň zostal extrémne koncentrovaný," povedal Vajda pre L´Equipe po úspechoch 28-ročného Belehradčana v Pekingu a Šanghaji.

Päťdesiatročný rodák z Považskej Bystrice prezradil, že súperi "Noleho" z bezradnosti robia bizarné kroky: "Bernard Tomic za mnou zašiel po piatkovej prehre vo štvrťfinále. Spýtal sa ma, ako by mohol tohto chalana zdolať. Vraj mu to mám povedať. ´Ani neviem, ako vlastne proti nemu hrať. Je prisilný,´ posťažoval sa mi. Protivníci si dobre uvedomujú, ako Novak dokáže pokryť priestor. Všetko vracia nazad a oni potom majú tendenciu prekonávať to vecami, ktorých nie sú schopní. Nedostávajú sa do rytmu. Dobrý príklad ponúklo semifinále proti Andymu Murraymu, čo bol Novakov najlepší zápas v Šanghaji."

Djokovič utvoril absolútny rekord v počte renkingových bodov a aj podľa náskoku pred druhým v poradí. "Keď motor hladko pradie a nádrž je plná, kouč si trochu môže dať oklep," so smiechom vyhlásil Vajda a vážnejšie dodal: "Pochopiteľne, že musím zostávať sústredený na to, aby som mu pripravil čo najlepší tréningový program. V tejto chvíli Novak predvádza svoj vrcholný tenis. Stále sa však môže zlepšovať vo všetkých aspektoch. Chce napredovať. Denne pracujeme na detailoch. Aj pri takejto úrovni výkonnosti si treba zachovať tvorivosť. Novak sám na seba kladie veľké nároky. Všimli ste si prejav nespokojnosti, keď poslal o dva centimetre mimo return podania s rýchlosťou 215 km/h? Neuveriteľné, však?"

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona