Obrovská chyba mladej správkyne Váhostavu: Firme hrozí krach!

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 12:50 • 2 min
Obrovská chyba mladej správkyne Váhostavu: Firme hrozí krach!

BRATISLAVA - Stavebná spoločnosť Váhostav zo sféry vplyvu oligarchu Juraja Širokého je blízko bankrotu, uvádza denník SME.

slovakia

left justify in out

Reštrukturalizačná správkyňa Váhostavu Petra Gabrišová totiž urobila v ozdravnom pláne firmy chybu a zvýhodnila jedného veriteľa na úkor iných. Zvýhodnený mal byť bývalý člen predstavenstva Váhostavu Martin Buňák.Upozornila na to Aliancia Fair-play. "Aliancia Fair-play už upozornila na prepojenie medzi Váhostavom a firmou Lomark, ktorá si nárokuje 1,5 milióna eur. Podobne ako u Buňáka, zaradila správkyňa Gabrišová aj dlh voči Lomarku medzi „obyčajné“ dlhy, hoci generálny riaditeľ Váhostavu Marián Moravčík pred časom konal za Lomark na základe generálnej plnej moci. Ďalšie pochybné rozhodnutia správkyne voči schránkovým firmám odhalili médiá," informovala AFP.

 

Martin Buňák bol v predstavenstve Váhostavu dlhých 13 rokov. "„Prehliadnutie“ jeho do očí bijúcej spriaznenosti s Váhostavom prináša otázku, či vôbec (a keď áno, ako) správkyňa spriaznenosť veriteľov skúmala," pýta sa AFP

 

Trestom za takúto chybu je podľa zákona bankrot podniku. Gábrišová je právnička, má 25 rokov a Váhostav je jej prvotina: správkyňou sa stala len dva mesiace pred začiatkom reštrukturalizácie stavebného podniku, píše denník.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies