Váhostav stále rokuje s dodávateľmi o úhrade záväzkov

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 11:20 • 2 min
Váhostav stále rokuje s dodávateľmi o úhrade záväzkov

BRATISLAVA - Stavebná spoločnosť Váhostav - SK, a.s. stále rokuje so svojimi dodávateľmi o úhrade záväzkov za vykonané ale načas nezaplatené práce.

slovakia

left justify in out

 "S viacerými zo svojich dodávateľov už spoločnosť uzatvorila splátkové kalendáre, s ďalšími firmami rokovania stále neskončili a rokuje sa o úhrade záväzkov," informoval agentúru SITA hovorca Váhostavu Tomáš Halán. Váhostav má problémy s uhrádzaním platieb dodávateľom v dohodnutých termínoch napríklad na stavbe diaľnice D1 Dubná Skala - Turany. Spoločnosť to zdôvodňovala tým, že ide o stratovú stavbu.

 

Záväzky na tejto stavbe by mala uhrádzať z príjmov za iné stavby, ktoré realizuje. Váhostav je s inými partnermi v združeniach na výstavbu prvého úseku D1 Jánovce - Jablonov, D3 Svrčinovec - Skalité (polovičný profil), D1 Hričovské Podhradie - Lietavská Lúčka, D1 Hubová - Ivachnová a R2 Pstruša - Kriváň. 

 

Váhostav minulý týždeň podpísal so štyrmi bankami rámcovú zmluvu zabezpečujúcu prevádzkové financovanie jeho činnosti. "Ide o rámcovú zmluvu, ktorá je uzatvorená na obdobie dvoch rokov. Váhostav - SK bude z týchto zdrojov financovať svoju prevádzkovú činnosť, teda tak existujúce stavby, ako aj nové projekty v nasledujúcom období," uviedol Halán. 

 

Spoločnosť Váhostav - SK, a.s. bola založená vo februári 1993 a so svojím predchodcom má vyše 60-ročnú históriu. Základné imanie firmy je 20 mil. eur. Spoločnosť od roku 1954 do začiatku 90. rokov 20. storočia uskutočňovala najmä vodohospodárske stavby na strednom a hornom toku Váhu. Stavala priehrady a hydroelektrárne, ako napríklad Liptovská Mara a vodné dielo Gabčíkovo. Po transformácii na súkromnú firmu začala budovať diaľničnú infraštruktúru a železničné koridory, vrátane zložitých stavieb mostov a tunelov. Spoločnosť sa zároveň začala orientovať aj na výstavbu priemyselných komplexov, budovanie infraštruktúry priemyselných parkov a ekologické stavby. Zaoberá sa aj výrobou a montážou prefabrikátov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies