Váhostav so sebou ťahá nadol aj štátnu firmu

NETKY.SK • 17 Júl 2015, 09:27 • 2 min
Váhostav so sebou ťahá nadol aj štátnu firmu

BRATISLAVA - Váhostav potápa štátnu firmu, zistil denník Hospodárske noviny. Nielen súkromníci stratili, ale o svoje peniaze prišla aj štátna akciová spoločnosť Technická obnova a oprava železníc.

slovakia

left justify in out

Podnikanie s Váhostavom ju pripravilo o takmer pol milióna eur. Podľa slov generálneho riaditeľa Petra Kunkelu im v reštrukturalizácii priznali pohľadávku za 335-tisíc eur, blokovaním techniky po zastavení prác prišli o ďalších 130-tisíc eur.

 

Firmám a živnostníkom, ktorí prihlásili svoje pohľadávky voči stavebnému gigantu pôvodne hrozilo, že uvidia len 18,75 percenta z dlžnej sumy. Štát však navrhol, že od nich pohľadávky odkúpi za polovicu hodnoty. Chce na to vytvoriť samostatnú firmu. "S odkupovaním pohľadávok by sa mohlo začať od 1. augusta 2015," informovalo HN tlačové oddelenie ministerstva financií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies