Vagabund v Štúrove prelepil tabule na budove Matice slovenskej promaďarskými textami

NETKY.SK • 8 Október 2015, 15:46 • 2 min
Vagabund v Štúrove prelepil tabule na budove Matice slovenskej promaďarskými textami

ŠTÚROVO - Neznámy páchateľ poškodil tabule osadené na budove Matice slovenskej v Štúrove. Na tabule oblastného pracoviska Matice slovenskej a detašovaného pracoviska Strediska národnostných vzťahov Matice slovenskej nalepil nálepky s textami "Felvidék" a "Váž si maďarský jazyk". Dve matičné tabule boli na budovu osadené pred troma rokmi.

slovakia

left justify in out

Privolaná hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru Štúrovo spísala zápisnicu. Priestupok sa stal pravdepodobne v noci z 1. na 2. októbra tohto roka. Matici vznikla škoda na majetku vo výške 60 eur. Páchateľovi za poškodenie tabúľ hrozí pokuta 30 eur. „Niektorí matičiari sa domnievajú, že ochrana národno-štátnych záujmov nie je dostatočná, čím sa časté provokácie etnického charakteru na slovenskom juhu zbytočne vyhrocujú,“ skonštatovala Margaréta Vyšná zo Strediska národnostných vzťahov Matice slovenskej v Štúrove.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies