Väznenú členku Pussy Riot museli hospitalizovať

NETKY.SK • 1 Február 2013, 12:38 • 2 min
Väznenú členku Pussy Riot museli hospitalizovať

Väznenú členku Pussy Riot museli hospitalizovať

slovakia

left justify in out

img

Členku punkovej skupiny Pussy Riot Nadeždu Tolokonnikovovú, ktorá si vo väzenskej kolónii v Mordvianskej republike odpykáva dva roky za protestné performance v moskovskom Chráme Krista Spasiteľa, hospitalizovali. Informovala o tom dnes s odvolaním sa na ruskú väzenskú správu agentúra AP.

Hovorkyňa väzenskej správy nespresnila príčinu hospitalizácie a neuviedla ani, aký je Tolokonnikovovej zdravotný stav. Podotkla len, že nejde o nič vážne.

Jekaterina Samucevičová, ďalšia z trojice členiek Pussy Riot, ktoré svojou performance v moskovskom chráme pobúrili tisíce pravoslávnych veriacich a nahnevali politickú elitu, nedávno oznámila, že Tolokonnikovová trpí bolesťami hlavy. Ako dodala v rozhovore pre televíznu spoločnosť Dožď, Tolokonnikovová sa cíti aj veľmi unavená v dôsledku dlhých hodín práce bez možnosti odpočinku. 

Tolokonninovová od hudby k šitiu, má dopichané prsty


V nedávnom rozhovore pre denník Novaja gazeta Tolokonnikovová uviedla, že jej zamestnaním vo väzenskej kolónii je šiť pracovné odevy. Prsty vraj má od ihiel celé dopichané, ale podľa vlastných slov už získala isté skúsenosti a teraz už dokáže plniť normu a ušiť podšívky do 320 búnd denne. 

Podobne ako ostatné väzenkyne, aj Tolokonnikovová má nárok sprchovať sa teplou vodou raz do týždňa, inak je na umývanie len studená voda. V rozhovore uviedla, že si životné podmienky veľmi nevšíma. 

"Som askétka. Životné podmienky pre mňa nie sú veľmi dôležité," dodala. Spresnila, že sa venuje meditácii, ktorou vyvažuje monotónnosť práce. Najviac jej podľa vlastných slov chýba možnosť čítať. 

Ďalšia odsúdená, Marija Aľochinová, si trest odpykáva vo väzenskom tábore na Urale. 

Samucevičovú, pôvodne odsúdenú tiež na dva roky straty slobody, odvolací súd oslobodil.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies