Väčšina Slovákov nosí so sebou v peňaženke hotovosť do 33 eur

NETKY.SK • 20 December 2010, 08:47 • 2 min
Väčšina Slovákov nosí so sebou v peňaženke hotovosť do 33 eur

Väčšina Slovákov nosí so sebou v peňaženke hotovosť do 33 eur

slovakia

left justify in out

img

Väčšina Slovákov (64,2 %) nosí so sebou v peňaženke v hotovosti maximálne 33 eur. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti GfK Slovakia. Podľa výsledkov takmer každý druhý človek (46,1 %) nosí so sebou v hotovosti maximálne 20 eur. Necelá pätina ľudí (18,1 %) má v peňaženke od 21 do 33 eur. Vyššie sumy peňazí nosí pri sebe viac ako tretina ľudí (35,8 %), pričom ide častejšie o mužov a ľudí s vyšším príjmom.
      Peňaženky Slovákov hrubnú aj vďaka lojalitným kartám. Ľudia nosia so sebou v peňaženke v priemere 3 takéto karty. "Lojalitné karty sa stávajú bežnou súčasťou nákupov. Majitelia lojalitných kariet sa výraznou mierou podieľajú na šírení dobrého mena obchodov, v ktorých majú platnú kartu, keďže ju často odporúčajú aj rodinným príslušníkom a priateľom. Lojalitný program však musí byť kvalitný a atraktívne nastavený," vysvetlil managing director spoločnosti GfK Slovakia Martin Mravec.
      Prieskum sa realizoval v septembri na vzorke 810 respondentov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona