Väčšina Havany sa ocitla v tme po výpadku prúdu

NETKY.SK • 10 September 2012, 06:42 • 2 min
 Väčšina Havany sa ocitla v tme po výpadku prúdu

Väčšina Havany sa ocitla v tme po výpadku prúdu

slovakia

left justify in out

img

Väčšina Havany a niektoré jej predmestia sa v nedeľu večer ocitli v tme po prerušení dodávky elektrickej energie do kubánskej metropoly. Výpadky zaznamenali aj v iných mestách ďaleko od Havany, avšak len nakrátko.
      Bezprostredne nebolo jasné, čo spôsobilo výpadok prúdu, ku ktorému došlo krátko po 20.00 h miestneho času, uprostred večerných správ štátnej televízie. Štátny rozhlas sa o výpadku nezmienil a linky energetického podniku boli neustále obsadené, informovala agentúra AP.
      Dodávky elektriny boli prerušené na 40-kilometrovom území od západných obytných štvrtí Havany cez centrum mesta po predmestia na druhej strane zálivu. V zábavnej a obchodnej štvrti Vedado bolo svetlo vidieť len z hotelov pre turistov a luxusných apartmánových budov, ktoré majú záložné generátory.
      V rovnakom čase začala vypadávať elektrina aj v Santiagu, druhom najväčšom kubánskom meste ležiacom na druhom konci ostrova 740 kilometrov od metropoly. K obnoveniu dodávky tam však došlo len po niekoľkých minútach. Elektrina vypadla na 20 minút v stredokubánskom meste Ciego do Avila a výpadok nastal aj v meste pri obľúbenom letovisku Varadero.
      Veľké výpadky prúdu boli v Havane bežné pred desiatimi rokmi, keď na Kube panovala energetická kríza. V takomto rozsahu sú však už dnes zriedkavé.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona