Väčšina Fínov je podľa prieskumu za odchod Grécka z eurozóny

NETKY.SK • 4 Jún 2012, 11:45 • 2 min
Väčšina Fínov je podľa prieskumu za odchod Grécka z eurozóny

Väčšina Fínov je podľa prieskumu za odchod Grécka z eurozóny

slovakia

left justify in out

img

Viac ako polovica fínskej populácie si želá, aby Grécko opustilo eurozónu. Vyplýva to z výsledkov prieskumu verejnej mienky, ktoré zverejnili dnes v Helsinkách.
      Podľa nich sa 56 percent z viac ako 1800 respondentov domnieva, že by sa Gréci mali zriecť členstva v eurozóne. Ďalších 21 percent bolo opačnej mienky a zvyšných 23 percent nemalo na otázku vyhranený názor.
      Riaditeľ siete pre európske štúdie univerzity v Helsinkách Juhana Aunesluoma na margo výsledkov prieskumu uviedol, že svedčia jednoznačne o hlbokej nedôvere voči schopnostiam Grékov v oblasti hospodárskej politiky.
      Fíni sa domnievajú, že udržanie Grécka v eurozóne bude nákladnou záležitosťou a že jej materiálne dopady pocítia aj oni.
      Z iného prieskumu, ktorého výsledky sa verejnosť dozvedela v minulom týždni, vyplývalo, že 58 percent fínskych občanov podporuje členstvo krajiny v eurozóne, proti je 32 percent, zvyšných 10 percent sa nevyjadrilo.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies