Vadovičová získala v Riu ďalšiu medailu: Tentoraz striebornú

NETKY.SK • 14 September 2016, 09:25 • 2 min
Vadovičová získala v Riu ďalšiu medailu: Tentoraz striebornú

RIO DE JANEIRO - Slovensko získalo na XV. paralympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro ďalšiu medailu, postarala sa o ňu športová strelkyňa Veronika Vadovičová v disciplíne ľubovoľná malokalibrovka 3x20 na 50 metrov.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročná trnavská rodáčka po dvoch zlatých kovoch tentoraz získala striebro, druhé pozícia jej patrila aj po kvalifikácii. Prvenstvo v tejto disciplíne obhájila Číňanka Čang Cchuej-pching. 

"V krátkom čase bolo náročné trafiť sa do správnych polôh. K tomu sa pridal aj stres, pretože som cítila zodpovednosť či povinnosť, aby som sa udržala v závere na medailových pozíciách. Každým dňom ubúdajú sily. Navyše, dnes bolo neskutočne teplo," povedala po zisku striebra Veronika Vadovičová pre agentúru SITA. 

V utorok sa rozbehli aj súťaže boccistov - jednotlivcov. Róbertovi Mezíkovi vyšiel úvodný duel v základnej E-skupine kategórie BC2 a nad Hoi-jing Kwokom z Taiwanu zvíťazil 10:0. Nedarilo sa Jakubovi Nagyovi, ktorý v časti BC1 v B-skupine podľahol Britovi Davidovi Smithovi vysoko 0:13. Prehral aj Samuel Andrejčík, ktorý nestačil na Pornchoka Larpyena z Thajska 1:3.  

Súhrn výsledkov utorkových vystúpení Slovákov na XV. paralympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro:  

BOCCIA  
BC1 - jednotlivci: 
B-skupina: Jakub Nagy - David Smith (V. Brit.) 0:13 (0:4, 0:2, 0:5, 0:2) 
BC2 - jednotlivci: 
E-skupina: Róbert Mezík (SR) - Hoi-jing Kwok (Taiw.) 10:0 (1:0, 3:0, 4:0, 2:0)  
BC4 - jednotlivci: 
C-skupina: Samuel Andrejčík (SR) - Pornchok Larpyen (Thaj.) 1:3 (0:1, 0:1, 0:1, 1:0)

STREĽBA  
ŽENY:  
ľubovoľná malokalibrovka 3x20 - finále: 1. Čang Cchuej-pching (Čína) 455,4 bodu, 2. Veronika Vadovičová (SR) 449,4, 3. Lee Yun-ri (Kór. rep.) 437,8 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona