Vadovičová získala na ME tretie zlato

NETKY.SK • 17 Marec 2022, 13:27 • 2 min
Vadovičová získala na ME tretie zlato

HAMAR- Slovenská parastrelkyňa Veronika Vadovičová získala vo štvrtok na ME v nórskom Hamare zlato v streľbe v ľahu. Bol to pre ňu už tretí triumf na podujatí – predtým bola najlepšia v streľbe v stoji a súťaži miešaných dvojíc spolu s Radoslavom Malenovským. Ten získal vo štvrtkovej súťaži striebro.

slovakia

left justify in out

Vadovičová nastrieľala 254 bodov a o jej prvenstve rozhodlo rozhodlo päť desatín. Na treťom mieste skončil Turek Erhan Coskuner (232). „Je to dobrý začiatok pocovidového roka. Vyhrala som všetko a aj keď to boli len majstrovstvá Európy a svet chýbal, som spokojná,“ uviedla pár minút po konci finále 39-ročná strelkyňa pre oficiálny web Slovenského paralympijského výboru (SPV).

 

Jej partner a zároveň reprezentačný tréner Milan Goleňa si záver finále v ľahu vychutnával: „Nepamätám si, aby o zlato bojovali na vrcholnom podujatí len dvaja Slováci. Tri zlaté s novou puškou je dobrý výsledok."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies