Vladimír Lengvarský o výhodách pre zaočkovaných: Zajtrajším dňom sa nič nemení!

NETKY.SK • 25 Júl 2021, 09:56 • 2 min
Vladimír Lengvarský o výhodách pre zaočkovaných: Zajtrajším dňom sa nič nemení!

BRATISLAVA - Poslanci v krátkosti reagovali na výsledky mimoriadnej schôdze parlamentu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Parlament dnes schválil novelu zákona zvýhodňujúcu očkovaných. "Je to pre prípad, aby sme v zhoršenej situácii mohli udržať v prevádzke napríklad reštaurácie  a iné podniky, aby mohla fungovať kultúra," povedal Lengvarský. "Budeme robiť, to čo je bežné. Zajtrajším dňom sa nič nemení," dodal.

 

img

 

Súvisiaci článok: Je to tu! Parlament schválil novelu zákona zvýhodňujúcu očkovaných

 

Hnutie Sme rodina vyjadrilo spokojnosť. "Sme spokojní, že tento zákon umožní, aby sme nemuseli zatvárať športoviská a prevádzky," dodal zástupca hnutia.

 

"Nie je pravda, že by odteraz existovali dve kategórie," povedal Šeliga. "Lepšie sme sa pripravili a môžeme pokračovať," dodal.

 

img

 

Prečítajte si: Čo všetko parlament schválil alebo posunul do ďalšieho čítania?

 

Kostoly

"Nikto sa nemusí báť, že by prišiel o právo ísť do kostola," povedal Šeliga. Pri vstupe do kostola sa odteraz preukážete potvrdením o očkovaní, prekonaním ochorenia alebo negatívnym testom. Vyzval ľudí k očkovaniu, aby sme sa mohli vrátiť do bežného života. "Prosím, dajte sa zaočkovať," dodal Šeliga.

 

Strana SaS prisľúbila, že už nikdy nezatvoria školy na celoplošnej úrovni. "Kostoly, športoviská, prevádzky budú vždy otvorené pre zodpovedných. To sú očkovaní ale aj tí, ktorí sa testujú. Ľudia budú vďaka očkovaniu  zdravší a slobodnejší," povedala Jana Bittó Cigániková.

 

img

 

Podobný článok: AKTUALIZÁCIA: Poznáme výsledky mimoriadnej schôdze národnej rady!

 

"Právo žiť nábožensky slobodne bude neodňateľné," povedala Záborská.  Parlament podľa nej sľúbil, že ak sa bude rokovať o novom Covid Automate, budú prizvaní biskupi.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies