Vadilo to aj Trumpovi! Vedenie amerického futbalu v USA zakázalo pokľak počas národnej hymny

NETKY.SK • 24 Máj 2018, 11:44 • 2 min
Vadilo to aj Trumpovi! Vedenie amerického futbalu v USA zakázalo pokľak počas národnej hymny

NEW YORK - Vedenie zámorskej ligy amerického futbalu NFL pristúpilo k radikálnemu riešeniu protestnej iniciatívy hráčov. Tí v uplynulom ročníku demonštrovali nespokojnosť s policajnou brutalitou proti menšinám v USA tak, že si počas americkej hymny kľakli. S formou protestu dlho nevedeli pohnúť kluby, dokonca ani prezident Donald Trump, ktorý opakovane vyzval na bojkot NFL.

slovakia

left justify in out

Teraz však vedenie súťaže zakázalo tento protest pod hrozbou finančným sankcií pre kluby, ktorých hráči pokľaknú. Tým predsa ostane možnosť vyjadriť nesúhlas, budú mať možnosť počas hymny ostať v šatni. Doterajšie regule vyžadovali prítomnosť hráčov na ihrisku počas hymny, no nič im neprikazovalo stáť. Nové pravidlá neuvádzajú výšku možnej pokuty pre kluby, ale dovoľujú im následne potrestať hráčov.

S pokľakom počas hymny prišiel v roku 2016 rozohrávač San Francisca Colin Kaepernick. Tomu sa nepáčil útlak orgánov verejnej moci proti afroamerickému obyvateľstvu v USA.

 

Kaepernick je v súčasnosti voľným hráčom po tom, ako s ním San Francisco vlani nepredĺžilo zmluvu. V novembri 2017 podal sťažnosť proti vedeniu NFL, ktoré tvoria majitelia všetkých klubov. Tým zazlieva, že sa spolčili proti nemu a odmietajú mu ponúknuť kontrakt. Informáciu priniesol oficiálny web súťaže.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies