Väčšinu zamestnancov z linky Bratislava - Košice presunie RegioJet na iné spoje

NETKY.SK • 27 Január 2017, 11:46 • 2 min
Väčšinu zamestnancov z linky Bratislava - Košice presunie RegioJet na iné spoje

BRATISLAVA - Po odchode z trate Bratislava - Košice presunie súkromný dopravca RegioJet väčšinu zamestnancov z tejto linky na ďalšie spoje spoločnosti.

slovakia

left justify in out

Napríklad na medzinárodné linky Bratislava - Praha či Košice - Praha. Práve trasu Košice - Praha dopravca od 26. februára posilňuje o ďalší pár vlakov a potrebuje na nej nových pracovníkov.

 

"V súvislosti s ukončením prevádzky spojov na trase Bratislava - Košice a späť nemusel dopravca našťastie pristúpiť k žiadnemu hromadnému prepúšťaniu zamestnancov," uviedol pre TASR hovorca spoločnosti Aleš Ondrůj.

 

Tak ako spoločnosť plánovala, podarilo sa jej väčšinu zamestnancov, predovšetkým z radov palubného personálu či strojvedúcich, uplatniť v iných spojoch dopravcu. "Niektorí zamestnanci prejavili záujem tiež o pracovné uplatnenie v rámci prevádzky v Českej republike alebo v autobusovej divízii RegioJet," dodal Ondrůj.

 

Priamo v súvislosti s odchodom dopravcu z trasy Bratislava - Košice sa podľa jeho slov nepodarilo nájsť ďalšie uplatnenie len pre približne 10 zamestnancov. "Išlo napríklad o predajcov z regionálnych predajných miest mimo Košíc či Bratislavy alebo zamestnancov skladu potravín v Bratislave," vysvetlil hovorca. Celkovo zamestnáva RegioJet na Slovensku v železničnej doprave viac než 300 ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies