Väčšina známych kriminálnikov z Kolína pochádza z Maroka a Alžírska

NETKY.SK • 16 Február 2016, 07:47 • 2 min
Väčšina známych kriminálnikov z Kolína pochádza z Maroka a Alžírska

Kolín nad Rýnom 15. februára (TASR) - Po útokoch a krádežiach v priebehu silvestrovskej noci konajú kriminalisti z nemeckého Kolína nad Rýnom medzičasom proti 73 podozrivým z krádeží, iba jeden z nich čelí aj obvineniu zo sexuálneho deliktu.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z informácií, ktoré zverejnili dnes tamojšie orgány činné v trestnom konaní.

 

Podľa slov vrchného prokurátora Ulricha Bremera je predmetom vyšetrovania 73 podozrivých a okruh možných páchateľov trestnej činnosti počas silvestrovskej noci sa neustále rozširuje.

 

Veľkú väčšinu podozrivých tvoria žiadatelia o azyl alebo osoby, ktoré sa na území spolkovej republiky zdržiavali ilegálne.

 

Najpočetnejšie zastúpenie medzi podozrivými majú Maročania a Alžírčania, sú však medzi nimi aj traja Nemci, uviedol podľa internetového vydania denníka Kölner Stadt-Anzeiger prokurátor.

 

Vo vyšetrovacej väzbe sa nachádza aktuálne 15 podozrivých, iba jeden z nich čelí obvineniu zo sexuálneho deliktu.

 

V priebehu silvestrovskej noci došlo nielen v Kolíne nad Rýnom, ale aj ďalších nemeckých mestách k útokom na ženy sexuálneho charakteru, ako aj inej trestnej činnosti, predovšetkým ku krádežiam.

 

Iba v Kolíne nad Rýnom podali v tejto súvisosti doteraz 1075 trestných oznámení, viaceré z nich sa týkajú znásilnenia, vyše 460 z nich deliktov sexuálneho charakteru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies