Väčšina veľkých britských firiem chce pre brexit šetriť

NETKY.SK • 18 Júl 2016, 16:25 • 2 min
Väčšina veľkých britských firiem chce pre brexit šetriť

LONDÝN - Nálada finančných riaditeľov najväčších britských firiem sa po referende o vystúpení krajiny z Európskej únie prudko zhoršila. Vyplýva to z prieskumu poradenskej firmy Deloitte, ktorého výsledky zverejnila na svojej internetovej stránke.

slovakia

left justify in out

Až 58 % respondentov oslovených v prieskume, ktorý sa uskutočnil od 28. júna do 11. júla, očakáva, že kapitálové výdavky ich firiem budú v najbližších troch rokoch trochu alebo významne nižšie. Spomalenie prijímania nových zamestnancov v najbližších troch rokoch predpokladá 66 % oslovených.


Po referende, ktoré rozhodlo o odchode Veľkej Británie z EÚ, sa iba 8 % finančných riaditeľov najväčších britských firiem domnieva, že teraz je vhodné obdobie na podnikanie riskantnejších krokov. Je to najmenej za šesť rokov.

 

Viac ako dve tretiny finančných riaditeľov sa domnievajú, že vystúpenie z EÚ povedie z dlhodobého hľadiska k zhoršeniu podnikateľského prostredia vo Veľkej Británii. Približne 20 % respondentov predpokladá, že podnikateľské prostredie sa v podstate nezmení a 12 % očakáva zlepšenie. Na otázku, čo môžu urobiť britské úrady, aby podporili ekonomickú aktivitu po brexite, úplná väčšina, a to až 91 % finančných riaditeľov, uviedla, že prioritou by mal byť silný signál o zámeroch vlády v rokovaniach s Európskou úniou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies