Väčšina turistov hodnotí návštevu bratislavského centra ako excelentnú

NETKY.SK • 11 Január 2023, 16:00 • 2 min
Väčšina turistov hodnotí návštevu bratislavského centra ako excelentnú

BRATISLAVA - Väčšina turistov hodnotí návštevu centra Bratislavy ako excelentnú.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to zo správy mestskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Tourist Board (BTB). „Skvelou vizitkou kvality cestovného ruchu v Bratislave je excelentné hodnotenie 4,5 bodu z piatich na internetovej stránke Tripadvisor spomedzi návštevníkov, ktorí hodnotili Staré Mesto," uvádza Julius Buday z BTB.

Oživenie cestovného ruchu v hlavnom meste po dvoch pandemických rokoch podľa BTB sa začalo už od začiatku minulého roka, pričom výraznejší záujem o prenocovanie v Bratislave nastal v apríli a následne v letných mesiacoch. „Podľa oficiálnych štatistík zverejnených Štatistickým úradom SR bola úroveň prenocovaní návštevníkov v hlavnom meste počas letných mesiacov na úrovni 70 percent v porovnaní s predpandemickým rokom 2019," priblížil Buday.

Návštevníci prichádzali do Bratislavy najmä z Českej republiky, Rakúska či Nemecka. Vracať po dvojročnej prestávke sa začali aj turisti z Veľkej Británie a USA. „Zahraniční návštevníci vo svojich hodnoteniach vyzdvihovali okrem atmosféry, pamiatok a dobre fungujúcej dopravy v Bratislave aj dobrý výber reštaurácií a kaviarní, ako i pešiu dostupnosť najväčších turisticky atraktívnych miest nachádzajúcich sa v centre mesta," uzavrel Buday.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona