Väčšina Slovákov plánuje minúť na zimnú dovolenku do 400 eur

NETKY.SK • 21 December 2016, 10:11 • 2 min
Väčšina Slovákov plánuje minúť na zimnú dovolenku do 400 eur

BRATISLAVA - Väčšina Slovákov plánuje minúť na zimnú dovolenku do 400 eur.

slovakia

left justify in out

Vyjadrilo sa tak zhruba 60 % respondentov v prieskume Poštovej banky. Slováci sú šetrný národ a kvôli dovolenke sa nezadlžujú, konštatuje banka, 63 % ľudí si na ňu peniaze priebežne odkladá, a tak je pre drvivú väčšinu (90 %) preferovaným spôsobom financovanie z vlastných prostriedkov.

 

Slováci v zime plánujú dovolenkovať päť dní. Vycestovať na zimu plánuje až 63 %, pričom väčšina z nich chce zostať na Slovensku. Sedem z desiatich Slovákov sa chystá do Tatier. Tí, ktorí sa rozhodli, že vycestujú do zahraničia (26 %), nechcú ísť ďaleko. Ich plány cestovať sa týkajú najčastejšie susedných krajín, najmä Rakúska (38 %), Česka (23 %), Maďarska (13 %) a Poľska (9 %).

 

Pre 56 % ľudí je najdôležitejším faktorom rozhodovania sa o dovolenke cena. Pri výbere konkrétnej destinácie pre 52 % opýtaných zohrávajú úlohu aj ponuka a dostupnosť aktivít, ktorým sa chcú dovolenkári venovať. Na referencie známych prihliada 44 % respondentov a na vlastné pozitívne skúsenosti 42 % Slovákov.

 

Kvantitatívny prieskum zimných dovoleniek pre Poštovú banku exkluzívne spracovala prieskumná agentúra 2muse na reprezentatívnej vzorke 533 respondentov vo veku od 18 do 60 rokov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies