Väčšina Rakúšanov je proti tomu, aby EÚ vyhovela požiadavke Atén

NETKY.SK • 9 Marec 2015, 09:50 • 2 min
Väčšina Rakúšanov je proti tomu, aby EÚ vyhovela požiadavke Atén

VIEDEŇ - Takmer 58 % Rakúšanov sa v prieskume vyslovilo proti tomu, aby Európska únia (EÚ) vyšla v ústrety gréckej požiadavke upraviť podmienky na splácanie zahraničného dlhu. Iba 28 % respondentov podporuje Atény a vyše 15 % sa k téme nevyjadrilo. Informovala o tom agentúra APA s odvolaním sa na výsledky prieskumu rakúskej spoločnosti pre európsku politiku ÖGfE.

slovakia

left justify in out

Na otázku, či má Grécko zostať v eurozóne, odpovedalo 40 % opýtaných kladne, 42 % chce jeho odchod zo spoločenstva a 18 % nezaujalo stanovisko. Porovnateľný prieskum nemeckej televíznej stanice ZDF v rámci jeho politického barometra priniesol rozdielne výsledky. Na konci januára sa 54 % respondentov vyslovilo proti odchodu Grécka z eurozóny, 36 % bolo za rozlúčku s ním a 10 % nezaujalo jednoznačné stanovisko.

 

V skupine rakúskych účastníkov prieskumu, ktorí sú za zotrvanie Grécka v eurozóne, 58 % súhlasí s tým, aby EÚ vyšla aténskym požiadavkám v ústrety a 35 % vyjadrilo názor, že si krajina s dlhovým problémom musí poradiť sama.

 

Prieskum sa uskutočnil od 16. do 25. februára a v celej krajine sa na ňom zúčastnilo 535 osôb.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies