Väčšina obyvateľov Ukrajiny už neverí v návrat Krymského polostrova

NETKY.SK • 21 Marec 2015, 08:00 • 2 min
Väčšina obyvateľov Ukrajiny už neverí v návrat Krymského polostrova

KYJEV - Vyše polovica Ukrajincov už neverí v návrat Krymského polostrova na mapu svojej vlasti.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Uviedol to v piatok Jevgenij Kopatko, sociológ a zakladateľ domácej mimovládnej organizácie Research & Branding Group, ktorá vykonala prieskum verejnej mienky, píše agentúra TASS.

Na otázku, či by sa Krym niekedy mohol znova začleniť do Ukrajiny, odpovedalo pozitívne iba 25 percent respondentov, kým 56 percent opýtaných reagovalo výrazom "nie". Zvyšní oslovení sa k záležitosti nevyjadrili.

 

"Podiel optimistov je vyšší v západných oblastiach Ukrajiny (30 percent) než na východe (18 percent). Až 51 percent tých, ktorých oslovili v západných oblastiach Ukrajiny a 69 percent vo východných oblastiach štátu uviedlo, že Krym sa už Ukrajine nikdy nevráti," uviedol Kopatko ohľadom vnímania problému ukrajinskou verejnosťou.

 

"Ukrajinská spoločnosť sa momentálne nachádza vo fáze, v ktorej ustáva nenávisť a začína sa nesmierna roztrpčenosť, hlboká rana z odtrhnutia Krymu," povedal Ruslan Bortnik, riaditeľ ukrajinského Inštitútu pre politickú analýzu a manažment, ktorý pripustil, že "niet dôvodov vážne hovoriť o vrátení Krymu Ukrajine".

 

Prieskum sa uskutočnil vo všetkých oblastiach Ukrajiny s výnimkou separatistického Donecka a Luhanska. Na otázky odpovedalo približne 1500 osôb nad 18 rokov. Štatistická chyba neprekročila tri percentá.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies